ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş yerel seçim öncesi 5 yıllık yönetim dönemine ait mali durum raporunu paylaştı

ABB Başkanı Yavaş yerel seçim öncesi 5 yıllık yönetim dönemine ait mali durum raporunu paylaştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde mal varlığını açıklamasının ardından önemli bir açıklama daha yaptı. Başkan Yavaş 5 yıllık yönetim dönemine ait mali durum raporunu yayınladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş yerel seçim öncesi 5 yıllık yönetim dönemine ait mali durum raporunu paylaştı

2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve bir dönem daha görevini sürdürmek için aday olan Mansur Yavaş önemli bir açıklamaya imza attı. Geçtiğimiz günlerde kendinin ve eşinin mal varlığını açıklayarak sadece Ankara değil ülke gündemine oturmuştu.

ABB'NİN MALİ DURUM RAPORU

Yaklaşan seçim öncesi katıldığı açılış ve programlarda bir çok defa şeffaf belediyecilik politikasını benimsediklerini ve bu bağlamda hareket ettiklerini ifade eden  ABB Başkanı Mansur Yavaş ses getiren bir paylaşımda bulundu. Başkan Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden 5 yıllık ABB Başkanlığı dönemine ait mali durum raporunu yayınladı. Konu ile ilgili olarak “Temiz ve şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım. Türkiye’de bir ilk. Şimdi de Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu açıklıyoruz. Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Başkan Yavaş tüm vatandaşların erişebileceği raporunu internet ortamı üzerinden paylaştı.

5 YILDA BORÇLANMADA AZALMA

Söz konusu raporda dikkat çeken husus borçlanmada meydana gelen azalma oldu. 8 Nisan 2019 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arasını kapsayan rapora göre ABB'nin borçlanmasında 5 yılda 1 milyar 858 milyon 913 bin 4 dolar azalma yaşandı. Yayınlanan tabloyu görmek isteyen vatandaşların https://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlik-ve-hesapverilebilirlik/secim-oncesi-mali-raporlar linkine tıklaması yeterli oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Spot piyasada elektrik fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Spot piyasada elektrik fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?