ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş'tan Ankara'da yaşayan depremzede ve öğrencilere oy kullanma çağrısı!

ABB Başkanı Yavaş'tan Ankara'da yaşayan depremzede ve öğrencilere oy kullanma çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’da yaşayan depremzede vatandaşlar ile farklı illerden Ankara’ya gelerek eğitim gören öğrencileri yerel yönetim seçimlerine katılmaya davet eden Başkan Yavaş, oy kullanma çağrısında bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş'tan Ankara'da yaşayan depremzede ve öğrencilere oy kullanma çağrısı!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için Türkiye, sandık başına gidecek. Yeni belediye başkanı ve muhtarların seçileceği seçim sürecine ilişkin çalışmalar devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kentte yaşayan depremzedeler ile öğrencileri demokratik haklarını kullanmaya ve yerel yönetim seçimlerine katılmaya davet etti.

ABB Başkanı Yavaş, kentte yaşayan depremzede vatandaşlar ile öğrencileri demokratik haklarını kullanmaya davet ederken sosyal medya hesaplarından üzerinden de bir paylaşım yaptı. 

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN DEPREMZEDE VATANDAŞLARA VE ÖĞRENCİLERE OY KULLANMA ÇAĞRISI

ABB Başkanı Yavaş, söz konusu sosyal medya paylaşımında “Kent yönetiminde birlikte söz sahibi olalım” diyerek yasal olarak yapılması gerekenleri anlattı. ABB Başkanı Yavaş, kentte seçmenlerin aktif olarak katılımını teşvik etmek ve yerel yönetimlere toplumun her kesiminin bakış açısını dâhil etmek için sosyal medya hesaplarından, yaklaşan yerel seçimler öncesi oy kullanmak için yapılması gereken yasal süreci paylaştı.

Yerel seçimlere dair önemli bir çağrıda bulunarak kent yönetiminde birlikte söz sahibi olalım diyen ABB Başkanı Yavaş, sürece dair de bir paylaşımda bulundu. ABB Başkanı Yavaş, “Ankara'mızda yaşayan vatandaşlarımıza, depremzede vatandaşlarımıza ve değerli öğrencilerimize bir mesajım var. 

Öğrenciyseniz kaldığınız yurt müdürlüğünden ve okulunuzdan alacağınız belgeyle, Ankara'da yaşayan vatandaşımız veya depremzede iseniz adınıza kayıtlı bir faturayla ilçe nüfus müdürlüklerine başvurabilir, daha sonra nüfus müdürlüğünden alacağınız belgeyle ilçe seçim kurullarına başvurarak kentimiz için oy kullanabilirsiniz. 

Kent yönetiminde birlikte söz sahibi olalım. Unutmayın, sizler bizim için her zaman değerlisiniz. Son gün, 17 Ocak” ifadelerini kullandı.

Bu çerçevede vatandaşlar da 17 Ocak tarihine kadar başvurularını tamamlayabilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk uzay yolcusunu taşıyacak Ax-3'ün fırlatılması Ankara'daki meydanlarda izlenecek!

Türkiye'nin ilk uzay yolcusunu taşıyacak Ax-3'ün fırlatılması Ankara'daki meydanlarda izlenecek!