ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş'tan Keçiören için seçim açıklaması! Çalışacak bir belediye başkan adayını seçme zamanımız geldi

ABB Başkanı Yavaş'tan Keçiören için seçim açıklaması! Çalışacak bir belediye başkan adayını seçme zamanımız geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bugün Keçiören Belediyesi hakkında seçim açıklaması geldi. Yapılan açıklamalarda yeni bir belediye başkanın seçilmesinin zamanının geldiğinden bahsetti.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB Başkanı Yavaş'tan Keçiören için seçim açıklaması! Çalışacak bir belediye başkan adayını seçme zamanımız geldi

Bugün Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören’de faaliyet sürdürecek olan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Yavaş, ABB bütçesinin 5 yıl öncesine göre dolar bazında neredeyse yüzde 50 azaldığını duyurarak, “Otobüs fiyatını 1 dolardan sattınız, suyu 1,7 dolardan sattınız. Bu kadar elde ettiğiniz parayı nereye harcadınız? Şimdiye kadar hiç aklınıza gelmedi mi? Bu kadar ekonomik zorlukta bu insanlar evinde nasıl ısınıyor diye hiç aklınıza gelmedi değil mi? İlk yaptığımız işlerden biri; 200 bin sosyal destek ihtiyacı olan ailenin 3 yıldır üçer aylık periyotlar ile doğalgaz ücretini karşılıyoruz. Bu kadar bütçeniz vardı. Bu insanlar ne yer ne içer diye düşündünüz mü? Şimdi onların hepsinin evine her ay birer kilo et giriyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN MAHRUM KALMASIN!

Yaptığı açıklamalardan dara düşen, mağdur olan kim varsa yanlarında olduklarını belirten Yavaş, “Aklımız fikrimiz onlarla. Boş projeler yerine 'Ankara’da herkesi nasıl mutlu edebiliriz? Dar gelirli aileleri nasıl eşitleyebiliriz?' diyoruz. Pandemi geldi, okulları kapattılar. Uzaktan eğitime başladılar, uzaktan eğitim yapılacak internet yok. Annelerinin, babalarının telefonlarından giriyorlar. Ankara’daki 918 köyün tamamına internet verdik ki bu çocuklar eğitimlerinden mahrum kalmasın. Bu dünyada da bir ilk oldu” dedi.

KEÇİÖREN İÇİN ÇALIŞACAK BİR BELEDİYE BAŞKAN SEÇME ZAMANI GELDİ!

“Ankara’nın dürüst yönetilebileceğini herkese gösterdik” diyerek, “Belediye Meclisindeki adaletsizliği, garabeti gördünüz. Biz fazla oy almamıza rağmen Belediye Meclisindeki sayımız düşük kaldı. Büyük ilçelerden 60-70 bin oya bir üye gelirken 4 bin oyu olan ilçe belediyelerinden 2 tane üye geliyor. Keçiören Belediyesi ile ABB, maalesef kavgalı oldu. Umduk ki bu dönem öyle bir şey olmaz, elimizden tutarlar ama maalesef tüm yaklaşımımıza rağmen böyle olmadı. Hepinizden şunu istiyorum; yakında Keçiören’de adayımızı açıklayacağız. Artık bu tartışmayı ortadan kaldırmanın zamanı geldi. Benimle el ele tutuşacak, benimle birlikte olarak Keçiören için çalışacak bir belediye başkan adayını seçme zamanımız geldi.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yağan yağmurlar sonrasında Ankara'daki barajlarda son durum ne oldu?

Yağan yağmurlar sonrasında Ankara'daki barajlarda son durum ne oldu?