ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB bir ilke imza atıldığını duyurdu! ABB başkanı Yavaş Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi imzaladı

ABB bir ilke imza atıldığını duyurdu! ABB başkanı Yavaş Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi imzaladı

Ankara'da yapılan yenilikler vatandaşların gündeminde yer alırken ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın bir ilke daha imza attığı açıklandı. Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi imzaladığı duyurulan ABB Başkanı Yavaş'ın imzaladığı taahhütnameye ilişkin detaylar da paylaşıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB bir ilke imza atıldığını duyurdu! ABB başkanı Yavaş Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi imzaladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki çalışmalarını sürdürüyor. ABB tarafından yapılan çalışmalar vatandaşların gündeminde yer alırken söz konusu çalışmalara ilişkin kent halkı da bilgilendiriliyor. 

Göreve geldiğinde şeffaf, hak ve insan odaklı bir belediyecilik anlayışı sürdürdüğünü söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir taahhütnameye imza attı.  ABB Başkanı Yavaş, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin bütçe, ihale ve belediye meclis toplantılarının yayınlanmasına yönelik maddeleri içeren “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi”ni imzaladı.

“YEREL YÖNETİM ŞEFFAFLIK TAAHHÜTNAMESİ” İMZALANDI 

Göreve geldikten sonra hesap verilebilirlik ve şeffaf belediyecilik uygulamalarına önem verdiğini belirten ABB Başkanı Yavaş, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi”ni imzaladığını duyurdu. 9 Aralık 2020 yılında Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde Uluslararası Şeffaflık Ödülü’ne layık görülen ABB Başkanı Yavaş, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi’ni imzalayan ilk belediye başkan adayı oldu. 

Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Argun ise taahhütname ile ilgili “Yerel seçimler öncesinde tüm Yerel Seçim’de yarışacak olan adaylara gönderdiğimiz şeffaflık taahhütnamesi var. Bu taahhütname genel olarak seçilecek adayların seçildikten sonra belediyeleri nasıl yöneteceklerine ilişkin bir takım konuları içeriyor.'' dedi. 

Taahhütnameyi imzalayan ABB Başkanı ve başkan adayı Yavaş'a teşekkür eden Argun, ‘'Bu konuda ricacı olduk belediye başkan adaylarımızdan Mansur başkanım yine ilk imzacı olmayı kabul etti. Nazik davetleri için çok teşekkür ederiz.“  ifadelerine yer verdi. 

ABB BAŞKANI YAVAŞ “BEYANNAMENİN TÜM MADDELERİNE UYDUK” 

ABB Başkanı Yavaş, göreve geldiğinde meclisleri canlı yayınladıklarını, tüm ihaleleri açık olarak canlı yayınladıklarını belirtti. Ayrıca mali durum raporlarımızı da internet sitesi üzerinden düzenli şekilde yayınladıklarını belirten ABB Başkanı Yavaş, ‘’Sayıştay raporlarını da yayınlıyoruz ki Ankara halkı hem harcanan paralarının nereye harcandığını görsün hem de mali durumumuz hakkında sürekli olarak bilgileri olsun diye. 

Mal beyanımı açıkladım. Henüz adaylardan açıklayan olmadı. Bundan sonra düzenli olarak her yıl mal beyanımızdaki artma ve azalmaları Ankara halkıyla paylaşacağız. Artık belediyelerin kötü şöhretle anılmasının son bulması lazım. Çünkü biz rahatsız oluyoruz. Herhangi bir şaibenin olması kurum olarak belediyeyi sıkıntıya sokuyor. Bu nedenle umuyorum ki diğer belediye başkanlarımız da bunu açıklarlar. Açık ihale yaparlar.”  değerlendirmesinde bulundu. Bununla beraber taahhüde uymanın büyük bir önem taşıdığının altını çizerken bu uygulamada öncü olmak ve Türkiye geneline de yayılmasını istediklerini belirtti. Söz konusu taahhütnamede ise şu maddeler yer aldı;

ABB Başkanı Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adayları için hazırlanan taahhütnameyi imzalayan ilk aday olduğunu da açıkladı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnaflar için sigorta şirketlerine çağrıda bulundu

TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnaflar için sigorta şirketlerine çağrıda bulundu