ABB CHP Grup Başkanvekili Neslihanoğlu'ndan 'Madımak' paylaşımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden 2 Temmuz Madımak paylaşımı yaptı. "Onları ne unutuyoruz, ne unutturuyoruz" ifadesini kullanan Neslihanoğlu, hayatını kaybedenleri saygı ve sevgiyle andığını belirtti.

ABB CHP Grup Başkanvekili Neslihanoğlu'ndan 'Madımak' paylaşımı

ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Sivas Katliamı'nın 32. yıl dönümünde mesajı yayımladı. Neslihanoğlu, mesajında 2 Temmuz 1993 tarihinin Türkiye'nin hafızasına kazınmış kara gün olduğunu vurguladı.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Katliamı'nın 32. yıl dönümü sebebi ile mesaj yayımlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Madımak'ın insanlık suçu olduğunun altını çizdi. Başkanvekili, Madımak'ın hafızalarda ve vicdanlarda yaşanacağını belirtti.

"ONLARI NE UNUTUYORUZ, NE UNUTTURUYORUZ"

İşte Yaşar Neslihanoğlu'nun o paylaşımı:

"2 Temmuz 1993, bu ülkenin hafızasına kazınmış bir kara gündür.
Sivas’ta, Madımak’ta hayatını kaybedenler; düşünceleriyle, türküleriyle, umutlarıyla oradaydılar.

Onları ne unutuyoruz, ne unutturuyoruz.
O acı sadece geçmişe değil, geleceğe de sorumluluğumuzdur.

Madımak insanlık suçudur.
Hafızamızda, vicdanımızda, mücadelemizde hep yaşayacaklar. Kaybettiğimiz canlarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum"

ABB CHP Grup Başkanvekili Neslihanoğlu'ndan 'Madımak' paylaşımı

2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'ne gelen kalabalık grup otele önce taşla saldırdı, daha sonra da oteli ateşe verdi. 2 saldırganla birlikte aralarında çocukların da olduğu 37 kişi acı olayda hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER