ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Çiçeğim Takas uygulaması ile çevre duyarlılığını arttırmaya devam ediyor!

ABB Çiçeğim Takas uygulaması ile çevre duyarlılığını arttırmaya devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönemlerde hayata geçirilen ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Çiçeğim Takas uygulamasını sürdürüyor. Bu kapsamda vatandaşlar ellerindekileri istedikleri ile değiştiriyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Çiçeğim Takas uygulaması ile çevre duyarlılığını arttırmaya devam ediyor!

Geçtiğimiz dönemlerde Ankara'daki çiçekseverler için başlatılan Çiçeğim Takas uygulaması çok beğenilmiş, vatandaşlar söz konusu uygulamanın geri gelmesi yönünde taleplerini dile getirmişlerdi.

ÇİÇEĞİM TAKAS UYGULAMASI ÇANKAYA'DA

Bu isteği yanıtsız bırakmayan ABB yönetimi Çiçeğim Takas uygulamasını yeniden hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi son olarak Çankaya Metin Oktay parkında takas organizasyonunu gerçekleştirdi. Vatandaşlar evlerinden getirdikleri çiçekleri alanda beğendikleri çiçek ile ücretsiz bir şekilde takas etme fırsatına bir kez daha sahip oldu.

Konu ile ilgili konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Burak Taşkesti uygulamanın ilerleyen dönemde de devam etmesini planladıklarını aktardı. Taşkesti “Mahalle sakinlerimizin evlerinde bulunan, bakıma muhtaç olan çiçek koleksiyonunu değiştirmek ve geliştirmek isteyenlere ücretsiz takas programı uyguluyoruz. Yaz aylarına doğru Çiçeğim Takas uygulamasına diğer parklarda da devam edeceğiz dedi.

“HARİKA BİR GÜN YAŞADIK”

Söz konusu organizasyonun yapılmasında ABB yetkilileri ile ortaklaşa hareket eden Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Özgün bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Uygun “Daha önce metro istasyonlarında yapılmıştı biz hayran kaldık bayıldık. Bu sene Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızdan semtimizde, parkımızda yapmalarını istedik. Bugün burada harika bir gün yaşadık” dedi.

Alanda bu hizmetten yararlanan çiçekseverler de uygulamanın doğayı sevme ve koruma bilincine katkı sağladığını belirttiler. Vatandaşlar Çiçeğim Takas uygulamasının gerçekleşmesinden dolayı ABB Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür ettiklerini söylediler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Ramazan Bayramı tatili ne zaman, bayram tatili 9 gün mü?

2024 Ramazan Bayramı tatili ne zaman, bayram tatili 9 gün mü?