ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Çiçeğim Takas uygulamasını yeniden başlattığını açıkladı

ABB Çiçeğim Takas uygulamasını yeniden başlattığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve ellerindeki çiçekleri başkaları ile değiştirdiği Çiçeğim Takas uygulaması ile vatandaşlar ellerindeki çiçekleri ihtiyaçlarına göre birbirleri ile değiştirebiliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Çiçeğim Takas uygulamasını yeniden başlattığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bitki yetiştiricileri başta olmak üzere doğa dostu olan vatandaşların sevdiği hizmet olan Çiçeğim Takas uygulamasının yeniden başlatıldığı açıklandı. Uygulamanın yeniden başladığı ilk adres olan Koru Metro İstasyonuna gelen vatandaşlar birbirleri ile çiçek takasında bulundu.

Ankara halkının doğa ile bağının kuvvetlenmesi amacıyla yeniden başlatılan uygulama kapsamında vatandaşlar yetiştirdikleri bitkileri kurulan alanda beğendikleri çiçekler ile değiştirip onları yetiştirmek üzere evlerine götürebiliyorlar. Her yaştan bitkiseverin katılabildiği bu uygulamamanın 17-18 Şubat tarihlerinde Batıkent Metro İstasyonunda devam edeceği ifade edildi.

“VATANDAŞLARIMIZIN EKSİK OLAN ÇİÇEKLERİNİ BİZ KARŞILAMAK İSTİYORUZ”

Konu ile ilgili konuşan ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Burak Taşkesti “2022 yılında başladığımız çiçek takası uygulamasını, yoğun talep olmasından dolayı bu yıl tekrar başlatma kararı aldık. İlk durak olarak Koru Metro İstasyonu’nu tercih ettik. Vatandaşlarımızın evinde bakıma muhtaç olan çiçeklerini getirip toprak değişimlerini de yapıyoruz. Vatandaşlar evlerinde değiştirmek istedikleri çiçekleri getirerek değişimini yapabilir. ABB olarak çiçek koleksiyonu yapan vatandaşlarımızın eksik olan çiçeklerini biz karşılamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ankaralı vatandaşlar ise bitki ve çiçek severleri bir araya getiren bu uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler. Ankara'nın en işlek metro istasyonlarından olan Koru Metro İstasyonunda devam edecek uygulama kapsamında vatandaşlar 10:00-18:00 tarihleri arasında çiçek takası yapabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da 138 mahalle için YASAK kararı! Yabancılara ikamet yasağı getirildi

Ankara'da 138 mahalle için YASAK kararı! Yabancılara ikamet yasağı getirildi