ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB çocuklar için oyuncak kütüphanesi kurduğunu duyurdu!

ABB çocuklar için oyuncak kütüphanesi kurduğunu duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelindeki çocuklara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Yetişkinler olduğu kadar çocuklara da yaptığı faaliyetler ile de ön plana çıkan ABB yönetimi son gelişmeyi vatandaşlar ile paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB çocuklar için oyuncak kütüphanesi kurduğunu duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları sevindirecek önemli bir haber geldi. Mansur Yavaş yönetiminde son yıllarda sosyal anlamda toplumun her yaştan insanına özel olarak çalışmalar geliştiren ABB, Oyuncak Kütüphanesi kurduğunu açıkladı. Söz konusu duyuru vatandaşlar arasında memnuniyet ile karşılandı.

ÇOCUKLAR KEYİFLİ ANLAR GEÇİRİYOR

Kütüphanelerdeki uygulama olması nedeniyle insanların çok aşina olduğu sistem çocukların keyifli anlar yaşamasına sebep oldu. Çocukların mutlu olmasının kendileri için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Nagehan Turpçu  “ Oyuncak Kütüphanelerimiz, Oyuncak Kütüphanesi Derneği iş birliği ile beş farklı merkezde açıldı. Ahmetler, Sincan, Altındağ, Batıpark gibi farklı merkezlerde hizmet veriyoruz. Hafta sonları ve bazen hafta içleri atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız buraya gelerek oyuncaklarla oyun oynayabiliyorlar eğer isterlerse ödünç alıp götürebiliyorlar ve istedikleri zaman atölye çalışmalarına katılabiliyorlar" şeklinde konuştu.

OYUNCAK BAĞIŞI YAPILABİLİYOR

Çocukların mutlu olmasına özen gösteren duyarlı vatandaşlarında oyuncak bağışı yapabileceklerini ifade eden Turpçu “Haftada yaklaşık 250-300 çocuğumuz 5 farklı merkezimizden hizmet alıyor. Aynı zamanda oyuncak kütüphanelerimize oyuncak bağışı kabul ediyoruz. Oyuncaklarımızın sıfır olmasına gerek yok ikinci el de kabul ediyoruz ancak oynanabilir şekilde olmasına özen gösteriyoruz” dedi.

Maddi durumu olmadığı için oyuncak alamayan çocuklar burada üye kaydı yapıldıktan sonra istedikleri oyuncak ile oynayabiliyor. Şu an 5 adet olan kütüphane sayısının ilerleyen dönemlerde artması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü - Fenerbahçe maçını yönetecek hakem belli oldu!

Ankaragücü - Fenerbahçe maçını yönetecek hakem belli oldu!