ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB depremzede ailelere dijital hayvanat bahçesini gezdirdi

ABB depremzede ailelere dijital hayvanat bahçesini gezdirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve şehirde ikamet eden vatandaşlara yönelik etkinlikler devam ediyor. Son olarak Mamak'ta yaşayan depremzedelere Dijital Hayvanat Bahçesi gezdirildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB depremzede ailelere dijital hayvanat bahçesini gezdirdi

Türkiye'nin ve içinde bulunduğu coğrafyanın en zor dönemlerinden birisi olan Kahramanmaraş depremleri, geçtiğimiz yılın Şubat ayında yaşanmış, söz konusu depremlerde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti.

DEPREMZEDELER MORAL BULDU

Yaşanılan depremden dolayı yüz binlerce vatandaş ise depremzede olarak ülkenin dört bir yanına dağılmak zorunda kalmıştı. Aradan geçen 1 yıla rağmen halen evlerine dönemeyen vatandaşların morallerini yükseltmeye yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mamak Araplar Mahallesi’ndeki Eserkent Sosyal Konutlarında kalan depremzedeler için harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde açılan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen ve özellikle genç Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Dijital Hayvanat Bahçesini ziyaret eden depremzedeler keyifli anlar yaşadı.

BENZER ETKİNLİKLERİN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve dünyanın dört bir yanından gelen ekiplerin günlerce arama kurtarma çalışmaları sürdürdüğü bölgeden gelen vatandaşların yüzlerini bir nebze olsun güldürmek için yapılan bu çalışma memnuniyet ile karşılandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaraları sarma amacıyla yakından ilgilendiği depremzede aileler ise zamanda yolculuk yapma hissiyatı veren dijital müzede eğlenceli anlar geçirdi. ABB tarafından depremzedelere yönelik etkinliklerin devam etmesi ön görülüyor. Başkent Ankara 205 binden fazla depremzedeye ev sahipliği yapması ile ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her yemeğe giriyor kimsenin sofrasından eksik olmuyor! O ürün 250 liranın altında satılıyorsa sakın almayın

Her yemeğe giriyor kimsenin sofrasından eksik olmuyor! O ürün 250 liranın altında satılıyorsa sakın almayın