ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB duyurdu! BELMEK, son 5 yılda 113 bin 167 kadına destek sağladı

ABB duyurdu! BELMEK, son 5 yılda 113 bin 167 kadına destek sağladı

Kadınların becerilerini kazanma ve meslek edinmeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kurslar ile binlerce kadının hayatına dokunulmaya devam ediyor.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB duyurdu! BELMEK, son 5 yılda 113 bin 167 kadına destek sağladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen BELMEK kursları ile kadınların meslek edinme ve beceri kazanması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre 31 farklı branş üzerinden eğitimlerin verilmeye devam ettiğine değinildi.

BİNLERCE KADININ HAYATINA DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Başkentte eğitimden üretime, üretimden iş gücüne kadınlara 31 farklı branşta destek sağlayan BELMEK, son beş yılda 113 bin 167 kadına ulaştı.

Yeni bilgi ve becerilerle kadınları hayallerine ulaştıran, gücüne güç katan BELMEK’ler, 56 merkezde hizmet vermeye devam ediyor."

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

ABB'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamalarda kursların amacına ilişkin “Toplumda kültür, sanat ve estetik bilincini yaygınlaştırmak, kültürel zenginliklerimizin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmak, kadınlarımızı yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yapmak, aile ekonomilerini güçlendirmek, kadınlarımıza birlikte yaşama ve planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, toplumda dostluk, dayanışma ve güven duygusunu pekiştirmek, boş zamanların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla 1994 yılında “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla açılmış olup, 31 branşta el becerileri kazandırma ve meslek edindirme (BELMEK) kursları devam etmektedir.” şeklinde ifadelere yer verilmişti. 

Belirlenen bu kurslara katılım sağlamak isteyen kadınlar için belediye üzerinden başvuru işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara için Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Ankara için Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!