ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB duyurdu! İki yeni metro hattının daha projesi tamamlandı

ABB duyurdu! İki yeni metro hattının daha projesi tamamlandı

ABB, başkente kazandıracağı iki yeni metro hattının daha projesini tamamlayarak, incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim etti.
ABB duyurdu! İki yeni metro hattının daha projesi tamamlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkente ve tüm Ankaralılara 2 yeni metro hattı kazandırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda metro hatlarının projeleri tamamlandı, incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na gönderildi. 

ABB tarafından projesi tamamlanan Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hatlarının projeleri, artan nüfus ardından  araç sayısının oluşturduğu trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla yapıldı. 

PROJELER BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ 

Belediyenin tamamladığı ve ihale aşamasında olan metro hattı projeleri arasında ise  Mamak Metrosu’nun (Dikimevi-Natoyolu) ardından 9,36 kilometre ve 5 istasyondan oluşan M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile 7,69 kilometre ve 4 istasyondan oluşan M4 Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları oldu. 

Hazırlanan bütün projeler, inceleme için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na gönderildi. 

BAŞKENTE 5 YENİ METRO HATTI 

ABB'nin Ankara'da raylı sistemi genişletmek için projesini oluşturduğu metro hatları ise şu şekilde: 

Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M2 Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, M4 Şehitler-Ovacık, M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan.

‘’ANKARA'MIZIN METRO AĞI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'' 

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da metro ağı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hatlarının projelerinin tamamlandığını ve inceleme üzerine bakanlığa gönderildiğini duyurdu. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ilçede spor yatırımlarının devam edeceğini söyledi

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ilçede spor yatırımlarının devam edeceğini söyledi