ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB duyurdu! Yapracık Aile Yaşam Merkezi hizmete açıldı

ABB duyurdu! Yapracık Aile Yaşam Merkezi hizmete açıldı

Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla Etimesgut ilçesinin Yukarı Yurtçu Mahallesi’nde Yapracık Aile Yaşam Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB duyurdu! Yapracık Aile Yaşam Merkezi hizmete açıldı

Yapracık halkının talepleri doğrultusunda harekete geçilen ve bir süredir  Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üzerinde çalışılan Etimesgut Yukarı Yurtçu Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Yapracık Aile Yaşam Merkezi’ni düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vatandaşlar tarafından açılış için yoğun talep gösterilirken, açılışta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu.

BİZLER SADECE SİZLERE HİZMET EDEN 5 YILLIĞINA GÖREVLENDİRİLEN MEMURLARIZ!

Göreve geldiği ilk günden itibaren Ankara’nın her ilçesine giderek sorunları yerinde tespit ettiklerini belirten Yavaş, Etimesgut Yapracık Aile Yaşam Merkezi’ni bölge halkının talepleri üzerine inşa ettiklerini söyleyerek, “Buranın sahibi sizsiniz parası da sizden çıkıyor. Ne yapılacağına sizin karar vermeniz lazım. Bizim işimiz kentin asli ihtiyaçlarıyla uğraşmak. Madem para sizden çıkıyor bizler sadece sizlere hizmet eden, 5 yıllığına görevlendirdiğiniz memurlarız. O nedenle de siz ne derseniz ona harcamalıyız” dedi.

ŞEFFAF VE KATILIMCI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIK!

Yapracık Aile Yaşam Merkezi’nin yanı sıra Etimesgut Sosyal Yaşam Merkezi’nin de Haziran ayında açılacağını duyuran Yavaş, “Bütün harcamalarımızı vatandaşımızla paylaşıyoruz” diyerek, Yapracık Aile Yaşam Merkezi’nin maliyetinin 55 milyon Türk Lirası oluğunu söyledi. 

Bundan sonraki projelerin de vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılacağından bahsedilerek, “Yapracık Aile Yaşam Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra yapılacakları da yine burada size sormak suretiyle yapacağız. Paranın patronu sizin olduğunuz bilinciyle” şeklinde açıklamalarda bulundu.

FİZİKSEL, SOSYAL VE KÜLTÜREL AÇIDAN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK

Yukarı Yurtçu Mahallesi’nde toplamda 55 milyon lira maliyetle yapılırken, fiziksel, sosyal ve kültürel açıdan tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde inşa edilen 5 katlı Yapracık Aile Yaşam Merkezi’nde; Gençlik Merkezi, Çocuk Etkinlik Merkezi ve Kadınlar Lokali yer alıyor.

Bununla birlikte AYM bünyesinde yer alan kütüphane, derslikler, etüt sınıfları, müzik odası ve sanat atölyeleriyle de üyelerin aktif ve verimli zaman geçirmelerine olanak sağlarken, kadın ve erkekler için ayrı olmak üzere 2 adet yüzme havuzu, kapalı spor salonları ve fitness salonları ile spor alanında da birçok imkânı vatandaşla buluşturacak.

Bu sayede çevrede yaşayan tüm vatandaşların bu kültür merkezi sayesinde fiziksel, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emre Belözoğlu maç öncesi konuştu! 27 puanın tamamına talibiz

Emre Belözoğlu maç öncesi konuştu! 27 puanın tamamına talibiz