ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB EGO Genel Müdürlüğü şoförlerini yapay zeka ile takip edecek

ABB EGO Genel Müdürlüğü şoförlerini yapay zeka ile takip edecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşımda konfor ve güvenliği sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarını teknolojik sistemlerle donatmaya başladı. Bu çerçevede EGO otobüslerinin şoförlerinin de yapay zeka ile takip sürecin başlanacağını ilişkin açıklama yapıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB EGO Genel Müdürlüğü şoförlerini yapay zeka ile takip edecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, 2021 ve 2022 model 327 adet EGO otobüsünde Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zeka Tabanlı Analitik İşlemler uygulanmasını başlattı. Yolcu ve şoförün güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak amacıyla kurulan sistem ile şoförün yaptığı kural ihlalleri anlık olarak tespit edilecek ve gerekli yasal işlem başlatılacak. 

Sistem kapsamında şoförler tarafından gerçekleştirilen kural ihlalleri anlık olarak takip edilecek ve yasal işlem başlatılacak. HAVELSAN AŞ ile geliştirilen Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemlerin yapılmasını sağlayan sistem, EGO filosuna yeni katılan 327 otobüse kuruldu. 

EGO OTOBÜSLERİNDE YAPAY ZEKA SÜRECİNE GEÇİLDİ

Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemlerin yapılmasını sağlayan sistem, yolcu yoğunluğunu durak bazlı tespit edecek ve elde edilen veriler işletme optimizasyonunda kullanılacak. 

Otobüslerin iç kamera görüntüleri ile yapay zeka tabanlı analitik işlemlerle otobüsün doluluk durumu, dolu olduğu için yolcu alamadığı duraklar belirlenecek ve duraklardaki yolcuların mağdur olmaması için servis sayısının artırılması veya yoğunluk yaşanan saatlerde ilave servis planlaması yapılacak.     

Yapay zeka sistemiyle şoförün; uykusuzluk, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, emniyet kemeri takmadığı, trafik kurallarını ihlal ettiği anları, araç içerisinde sigara içmesi, cep telefonu kullandığı gibi durumlar anlık olarak tespit edilebilecek. Uygulamanın şoförün daha dikkatli olmasına katkı sağlaması hedefleniyor.   

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji peş peşe uyarılarını sıraladı evlerinizden çıkmayın! Turuncu kodlu uyarı geçildi

Meteoroloji peş peşe uyarılarını sıraladı evlerinizden çıkmayın! Turuncu kodlu uyarı geçildi