ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB EGO şoförlerine stres yönetimi ve empati eğitimi verildi

ABB EGO şoförlerine stres yönetimi ve empati eğitimi verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alan ulaşım personellerine görevleri başındayken yaşayabilecekleri zorluklara karşı eğitim verildi. Eğitimin konusu "Halkla İlişkiler, Öfke Kontrolü- Stres Yönetimi ve Empati” şeklinde oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB EGO şoförlerine stres yönetimi ve empati eğitimi verildi

Ankara'da ulaşımın temel taşı olan EGO Genel Müdürlüğü şoförlerine eğitim verdi. Günlük hayatta direksiyon başında çok fazla insanla muhatap olan ve olumsuz durumlarla karşı karşıya kalma ihtimali olan personellere Halkla İlişkiler, Öfke Kontrolü- Stres Yönetimi ve Empati eğitimi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliğinin katkılarıyla ve Başkent Üniversitesi iş birliğiyle ulaşım personeline “Halkla İlişkiler, Öfke Kontrolü- Stres Yönetimi ve Empati” eğitimi veriyor. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kıvılcım Romya Bilgin tarafından verilen eğitimde konular uygulamalı olarak anlatıldı.

AMAÇ HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Personelin hem daha iyi hizmet vermesi hem de mesleği başında karşılaştığı olumsuz durumların içinden kolayca çıkması için hazırlanan eğitimin EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı ile Otobüs İşletme Daire Başkanlığı tarafından başlatıldığı ve Doç. Dr. Kıvılcım Romya Bilgin tarafından anlatıldığı bildirildi.

Her gün binlerce Ankaralının kullandığı toplu taşımada hizmetin çok daha sağlıklı olması için çalıştıklarını ifade eden EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak" Toplu taşıma, yoğun ve stresli bir ortamda çalışan personelle birlikte birçok farklı insanın bir arada bulunduğu bir ortamdır. Bu nedenle öfke kontrolü, stres yönetimi ve empati gibi beceriler son derece önemlidir. Öncelikle öfke kontrolü ve stres yönetiminin, toplu taşıma personelinin günlük olarak karşılaştığı zorluklarla başa çıkmasında önemli katkısı olacağını düşünüyoruz.  Yoğun iş temposu, trafik sıkışıklığı, beklenmedik durumlar gibi faktörler sizlerin stres seviyesini artırabiliyor. Bu durumda, stres yönetimi becerileri sizlerin daha sakin ve kontrollü bir şekilde hareket etmesini sağlayacaktır" dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

EGO Şoförlerine verilen eğitimin sadece bununla sınırlı kalmayacağı ve önümüzdeki günlerde 2. grup eğitimin gerçekleştirileceği ifade edildi. Eğitime katılan personellerde aldıkları eğitimden memnun olduklarını ifade ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji saat vererek alarma geçirdi! Bir kent teyakkuz halinde o saatlerde fena bastıracak

Meteoroloji saat vererek alarma geçirdi! Bir kent teyakkuz halinde o saatlerde fena bastıracak