ABB Etimesgut Şeker Mahallesi'nde yaşanan sel ve su taşkınları için harekete geçtiğini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından son yaşanan yağış gelişmelerinin ardından önemli bir açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından Etimesgut Şeker Mahallesinin su taşkınları sorununu çözmek için gerekli adımların atılmaya başlanıldığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde yaşanan problemleri çözmeye yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Etimesgut ilçesi için müjdeli haber geldi.

ABB resmi iletişim kanalları üzerinden yapılan açıklamada Etimesgut ilçesinin eski ve özellikle içinde fabrikalar bulundurması nedeniyle ekonomik anlamda da ön plana çıkan Şeker mahallesi için harekete geçildiği ifade edildi. Mahallede bulunan 15 yıllık sel ve su taşkını sorununun çözülmesi için belediye tarafından gerekli çalışmanın başlatıldığı ifade edildi.

ABB Etimesgut Şeker Mahallesi'nde yaşanan sel ve su taşkınları için harekete geçtiğini açıkladı

ŞEKER MAHALLESİ SU VE TAŞKIN SORUNU İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Konu ilgili yapılan paylaşımda ise “Etimesgut Şeker Mahallesi’nin 15 yıllık kronik sel ve su taşkınları sorununu bitirmek için harekete geçtik. ASKİ ekiplerimiz mahalleye yaklaşık 3 kilometre yağmur suyu ve yaklaşık 3 kilometre de atık su hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor” denildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Mehmduh Aslan Akçay “ Elimizden gelen parayı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bununda ispatı kaynaklarımız yarı yarıya azalmasına rağmen, yaptığımız iş miktarının iki katına yakın artmış olmasıdır. Halkın cebinden çıkan parayı da haliyle halkın kendi kullanmak istediği gibi kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ ATILAN ADIMDAN MEMNUN

Çalışmaların devam ettiği bölgede yaşayan bir vatandaş ise "15 senedir burada yağmur sulama kanalları kesinlikle kaldırmıyordu. Aynı yere bağlamışlar. Hem altyapı sorunu çözülüyor, hem yağmurlama hem pis kanal su gideri yapılıyor. Bundan dolayı ASKİ'ye çok teşekkür ediyoruz mahalleli olarak ifadelerini kullandı.

Söz konusu mahallede ASKİ'ye bağlı ekiplerin kısa sürede çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. Belediye tarafından şehir genelinde sorun tespit ve çözüm üretme faaliyetleri sürüyor.