ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB gençler için düzenlenen global teknoloji maratonuna ev sahipliği yaptı

ABB gençler için düzenlenen global teknoloji maratonuna ev sahipliği yaptı

Şehir genelinde vatandaşlara sosyal ve ekonomik olarak verdiği hizmetler ile de ön plana çıkan ABB, ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonlar ile de biliniyor. Son olarak ABB Dikmen'de "Teens In AI Ankara IWD Global Techathon" adlı organizasyona ev sahipliği yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB gençler için düzenlenen global teknoloji maratonuna ev sahipliği yaptı

Teknolojinin hayatımıza girmesi ve zaman içerisinde hayatımızın vazgeçilmez bir parçasının olmasından dolayı artık yeni nesiller bu noktaya yönlendiriliyor.

Bu kapsamda gençlere ilgi duydukları konular hakkında uygun çalışma ortamları sunmak ve onlara destek olmak için çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını duyurdu. Çankaya ilçesinin ülke genelinde de ün sahibi olan semti Dikmen'de yer alan Ankara Teknoloji Köprüsü'nde Teens In AI Ankara IWD Global Techathon adında bir yarışma düzenlendi.

MARATON 2 GÜN SÜRDÜ

Ülkenin çeşitli şehirlerinden gelen 12-18 yaş aralığındaki gençler hazırladıkları projeleri yarışmada kazanan taraf olmak için 2 gün boyunca süren etkinlikte jürilere sundu. Yarışmanın ana teması ise yapay zeka oldu. Gençler çeşitli konularda eğitim aldıktan sonra İyilik için Yapay Zeka mottosu ile hazırladıkları projeler ile 2 teknoloji maratonunda yer aldı.

Gençlerin umut verici projeler sunduğu maratonda 2 gün sonunda jüriler tarafından birinciliğe layık görülenler ise Takım 2 adlı öğrencilerin oluşturduğu ekip oldu. Maratonda kazanan olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden ekibin sözcüsü Melisa Koçer “2 gün çok eğlenceli geçti. Hem öğrenerek hem yeni ilişkiler kurarak hem de birçok becerimizi geliştirerek geçti. Birinci olmak çok güzel bir duygu. Herkes çok çalıştı biz de çok çalıştık. Çok duygulandım ve çok mutluyum. Ankara Büyükşehir Belediyesinin her noktada yardımcı olmaları bizi mutlu etti , çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

YENİ ÇALIŞMALAR YAPILMASI BEKLENİYOR

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de konunun uzmanları tarafından yapay zeka konusunda eğitim almaları çağrıları yapılıyor.  Ebeveynlere de geleceğin teknoloji dünyasını şekillendiren yapay zeka konusunda evlatlarını yönlendirme konusunda büyük iş düşüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Makyaj yapmak, ruj, rimel, far, oje sürmek orucu bozar mı?

Makyaj yapmak, ruj, rimel, far, oje sürmek orucu bozar mı?