ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Gölbaşı'nda Hallaçlı Mehmet Ağa’nın restorasyonunu tamamladı!

ABB Gölbaşı'nda Hallaçlı Mehmet Ağa’nın restorasyonunu tamamladı!

ABB, Kurtuluş Savaşı’nda bahçesine kurduğu fırınlarla askerlerin ekmek ihtiyacını karşılayan Milli Mücadele kahramanı Hallaçlı Mehmet Ağa’nın Gölbaşı’ndaki konağında gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarını tamamladı.
ABB Gölbaşı'nda Hallaçlı Mehmet Ağa’nın restorasyonunu tamamladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkent Ankara'nın kültürel mirasını korumak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bu kapsamda ABB tarafından, Kurtuluş Savaşı'nda, askerlerin ekmek ihtiyacını karşılayan Gölbaşı ilçesindeki Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı’nda yapılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar ile Ankara’daki önemli bir kültürel miras koruma altına alınırken başlatılan peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasının ardından tarihi yapının Ankaralıların sosyal ve kültürel faaliyetleri amacıyla kullanıma açılması planlanıyor.

‘’MUTLU VE GURURLUYUZ'' 

Konuyla ilgili açıklama yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, çalışmaları tamamladıklarını, mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, “Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimizin ekmek ihtiyacını kurduğu fırınlarla karşılayan, Milli Mücadele'mizin kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa’ya ait konağın restorasyon çalışmalarını tamamladık. Çevre düzenlemesi çalışmalarımıza da başladık. Mutlu ve gururluyuz.” dedi. 

KÖYDE KURDUĞU FIRINLA CEPHEDEKİ ASKERLERİN EKMEK İHTİYACINI KARŞILADI… 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restorasyon çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, 1994 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenen tarihi yapının ABB tarafından restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. 

Konağın sahibi olan Mehmet Ağa'nın, Milli Mücadele döneminde Atatürk'ü karşılayan atlar arasında yer aldığını da söyleyen Ödemiş, Mehmet Ağa'nın Sakarya Meydan Muharebesi'nde köyde kurmuş olduğu fırınlarda cephedeki askerlerin ekmek ihtiyacını karşıladığını kaydetti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazi Üniversitesi araştırmacıları migreni tetikleyen gıdaları belirledi!

Gazi Üniversitesi araştırmacıları migreni tetikleyen gıdaları belirledi!