ABB İtfaiyesinden yangınlara karşı dikkatli olması çağrısı geldi

Gün içinde Ankara'nın farklı noktalarında büyük ya da küçük ölçekli yangınlar meydana geliyor. Yangınların bıraktığı hasar kadar çıkış sebepleri de önlem almayı acı bir şekilde hatırlatıyor.

Ankara'da yangınlar dikkatsizlik ve ihmalden çıkıyor

Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında üst sıralarda yer alan Ankara bu özelliğinden dolayı kimi zaman olumsuz anlar yaşıyor. Çok fazla olan yerleşim yerlerinde ve açık alanlarda çeşitli sebeplerden dolayı çıkan yangınlar insanların hayatlarını kaybetmesi ile sonlanıyor.

ABB İtfaiyesinden yangınlara karşı dikkatli olması çağrısı geldi

Ankara'nın yangınla mücadele ekibi olan ABB İtfaiye Dairesi, şehrin bir çok noktasında bulunan istasyonları ve donanımı ile olası ihbarlara karşı hazır bir şekilde bekliyor. Ankara İtfaiyesinden hizmetleri ile ilgili vatandaşlara çok önemli açıklamalar geldi.

YANGINLARIN TAMAMINA YAKINI BU NEDENDEN OLUYOR

2023 yılında başkentte müdahale ettikleri yangınlardan bahseden İtfaiye Dairesi Başkanı Levent Çeri insanların hatasının vakaların neredeyse tamamını kapsadığını söyledi.

ABB İtfaiyesinden yangınlara karşı dikkatli olması çağrısı geldi - Resim : 2

Başkan Çeri açıklamasında "2023 yılı içerisinde müdahale ettiğimiz yangınların yüzde 90'ı insanlardan kaynaklanmaktadır. Dikkatsizlik ve ihmalden dolayı önüne geçilemeyecek yangınlar sürekli çıkmaktadır. Hemşehrilerimizden oluşabilecek yangınlara karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz" diyerek dikkatli olunduğunda vakaların çok daha az olacağını belirtti.

SİGARA İZMARİTİ VURGUSU

Başkan Levent Çeri yaptığı açıklamasının devamında sigara izmaritinin çıkan büyük yangınların baş sebebi olduğundan bahsetti.

Ankara şehrinde olduğu gibi ülkenin genelinde vakalar benzer nedenlerden dolayı çıkıyor. Bu nedenle yetkililer geri dönüşü olmayan hatalara karşı dikkatli olunmasını istiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER