ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Keçiören'de yaşanan sel görüntüleri için harekete geçtiğini duyurdu

ABB Keçiören'de yaşanan sel görüntüleri için harekete geçtiğini duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından şehir genelinde tespit edilen noktalarda yaşanan yağış sonrası sel ve su taşkınlarını önleme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda belediye tarafından yapılan açıklamada Keçiören'de çalışmaların devam ettiği bildirildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Keçiören'de yaşanan sel görüntüleri için harekete geçtiğini duyurdu

Ankara'da özellikle yoğun yağış sonrası yaşanan sel görüntüleri bir çok defa şehir ve ülke gündeminde yer almış, vatandaşlar bulundukları bölgede yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini talep etmişlerdi.

SORUNUN NEDENİ TESPİT EDİLDİ

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ASKİ ekipleri son olarak Keçiören'de yaşanan sel ve su taşkınlarını önlemek için harekete geçti. Edinilen bilgiye göre ekipler çalışmalarını Keçiören Belediyesi önünde yer alan Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan bölgede sürdürüyor. İlk olarak hangi sebeple yağış olduğu zaman bölgede sıkıntı yaşandığını tespit etti.

Yapılan çalışmaların ardından ilgili bölgelerde söz konusu arızanın 10 yıllık olduğu ortaya çıktı. 2013 yılında Çubuk Çayı ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında yağmur suyu hattının çaya deşarj olduğu kısımda bir tahribat olduğu ortaya çıktı. Söz konusu arıza kısmından dolayı bölgede yaşanan yağışta direk olarak sel ve su taşkını durumunun yaşandığını tespit eden ekipler hızlı bir şekilde sorunu çözmek için çalışmalar başlattı.

ASKİ EKİPLERİ SORUNU ÇÖZDÜ

Yaşanılan durumun ardından ekiplerin gerekli çalışmayı yapması ile tahribat yaşanan kısım tekrardan eski haline döndürüldü. ASKİ ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından bölgede yeniden bir yağış yaşanması durumunda sel ve su taşkını olayının yaşanması beklenmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesinin düzenlediği Pursaklar 2. Kitap Günlerinin finali yapıldı!

Pursaklar Belediyesinin düzenlediği Pursaklar 2. Kitap Günlerinin finali yapıldı!