ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB küçük çocuklar için bağımlılık atölyesi düzenledi

ABB küçük çocuklar için bağımlılık atölyesi düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında 12-13 yaş grubundaki çocuklar için eğitici bir atölye eğitimi düzenledi. Söz konusu atölyede bağımlılığa karşı neler yapılabileceği vurgulandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB küçük çocuklar için bağımlılık atölyesi düzenledi

Özellikle küçük yaş grubu aralığındaki bireyler arasında hızla artan bağımlılık konusu ile ilgili uzmanlar yetişkinlerin bilinçlenmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Yetişkin insanların konu hakkında bilgi sahibi olması kadar söz konusu yaş grubundaki çocukların doğru şekilde yönlendirilmesi de büyük önem taşıyor.

KÜÇÜK ÇOCUKLARA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Bağımlılıkla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ ilçesinde 12-13 yaş grubu aralığındaki çocuklar için eğitim atölyesi düzenledi. Bağımlılık ile mücadele başta olmak üzere bir çok konuda bilgi sahibi olan küçük çocuklar etkinlik boyunca oyunlar oynadı ve kişisel becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Küçük çocukların doğru arkadaş seçimi, sağlığın önemi ve bağımlılığın nasıl geliştiğine dair terapi yönetimi ile verilen etkinlikte gönüllü isimlerde yer aldı.

EĞİTİMLER KENT GENELİNDE YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK

Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü eğitmenler süre boyunca atölyeye gelen çocuklar ile yakından ilgilendi ve indirekt oyun terapi yöntemiyle onlara eğitimler verdi. Etkinlik hakkında bilgiler veren ABB Başkanı Mustafa Ünsal'da belediye olarak bağımlılık ile mücadele çalışmaları kapsamında Altındağ bölgesinde ikamet eden çocuklara farkındalık eğitimleri ve çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ünsal yapılan çalışmanın sadece Altındağ Aile Yaşam Merkezi ile sınırlı kalmayacağını, şehirdeki tüm merkezlerde bu atölyenin düzenlenmeye devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

2024 Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram ikramiyesi ne kadar oldu?