ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Polatlı içme suyu hattının açılış tarihini duyurdu!

ABB Polatlı içme suyu hattının açılış tarihini duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun bir süredir su sıkıntısı çeken Polatlı'ya içme suyu hattı yapılması için çalışmalar başlatılmıştı. Yapılan çalışmalarda sona gelindi ve ABB açılış tarihini paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Polatlı içme suyu hattının açılış tarihini duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'nın Polatlı ilçesinde içme suyu sıkıntısının giderilmesi için harekete geçirilmişti. Bu kapsamda 100 kilometrelik bir içme suyu hattı çalışmalarını sürdüren ABB, süreci tamamladı.

30 YILLIK SORUN TARİHE KARIŞIYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta 30 yıllık bir geçmişi olan Polatlı'nın içme suyu sıkıntısını ortadan kaldıracağının sözünü vermiş ve ekiplere çalışmalara başlanılması talimatını vermişti. Polatlı halkının kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşması için devam eden çalışmalarda geçtiğimiz günlerde Sincan Yenikent'ten hatta branşman bağlanarak su dolum işlemi başlatılmıştı. Polatlı halkının devam eden çalışmalar ile ilgili beklediği açıklama sonunda geldi.

TOPLAMDA 1.5 MİLYON İNSANA FAYDA SAĞLAYACAK

ABB tarafından yapılan açıklama ile toplamda bölgedeki 1,5 milyon kişiye kesintisiz içme suyu sağlayacak olan içme suyu hattının düzenlenecek tören ile açılacağı duyuruldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın da katılım sağlayacağı tören 19 Mart Salı günü saat 18:30'da gerçekleşecek. Açılış töreni kapsamında bir iftar yemeği de düzenleneceği de ifade edildi. Polatlı halkının büyük bir ilgi göstermesinin beklenildiği içme suyu hattı projesinin açılış töreni Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemde en öne çıkan projeleri arasında yer alan ve 100 kilometrelik bir yapım süreci bulunan Polatlı İçme Suyu Hattı ile ilgili hazırlıkların tamamlanması memnuniyet ile karşılandı. Yaşadığı yeri doğrudan ilgilendirmeyen başkentlilerde projeden dolayı ABB Başkanı Yavaş'ı tebrik ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB Bakanı Tekin eğitim sistemine gelen eleştirilere cevap verdi! Ahkam kesmek kolay

MEB Bakanı Tekin eğitim sistemine gelen eleştirilere cevap verdi! Ahkam kesmek kolay