Ankara, vatandaşların aile ve arkadaşlarıyla gelip spor yapmak için kullanabilecekleri bir tesisi daha hayata geçirdi. Konu ile ilgili bir sosyal medya paylaşımında bulundan Ankara Büyükşehir Belediyesi "Sincan’da spora ve sağlıklı yaşama davetlisiniz" diyerek insanları açtıkları tesisten yararlanmaya çağırdı.
ABB "Yarı olimpik yüzme havuzu, kondisyon merkezi, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortuyla 7/24 hareket, enerji ve sağlık bu tesiste!" diyerek söz konusu tesisin odak noktasının sadece su sporları olmadığının altını çizdi.
YILLAR SONRA TESİS HAZIR HALE GETİRİLDİ
Hizmete alınan tesis ile ilgili konuşan Metropol İmar AŞ Genel Müdürü Okan Evliyaoğlu 2022 yılında başlatılan çalışmaların tamamlandığını ifade ederek "Tüm Ankaralı vatandaşlarımızı tesisimize bekliyoruz" dedi.
2007 yılında dönemin Sincan Belediyesi yönetimi söz konusu alanı yapmak için çalışmalara başlamış fakat çalışmalar yarıda kalmıştı. Senelerce atıl kalan tesis ile ilgili 2022 yılında ABB gerekli yenileme işlemlerine başladı ve tesis her yaştan insanın yararlanabileceği şekilde kullanıma açıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı noktalarında aktif olarak benzer şekilde tesisler yapmaya devam ediyor.