ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB tarafından yenilenen Anafartalar Belediye Çarşısı ilgi odağı oldu!

ABB tarafından yenilenen Anafartalar Belediye Çarşısı ilgi odağı oldu!

ABB tarafından yenileme çalışmaları son bulan Anafartalar Belediye Çarşısı, Ankaralılar tarafından yoğun ilgi alırken beğeni ile de karşılandı.
ABB tarafından yenilenen Anafartalar Belediye Çarşısı ilgi odağı oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin köklü yapılarını yenilemeye ve Ankaralıların hizmetine açmaya devam ediyor. Bu kapsamda şehrim köklü çarşılarından Anafartalar Belediye Çarşısı’nda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tamamlandı. 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimarisine uygun olarak başlatılan yenileme çalışmaları sonunda Ulus Anafartalar Belediye Çarşısı, tarihi dokusu korunarak Ankaralıların beğenisine sunuldu. 

Yenileme çalışmaları ardından çarşı esnafı daha modern ve düzenli bir ortamda ticaret yapmanın ayrıcalığını yaşamaya başlarken, çarşı esnafı da memnuniyetini dile getirdi. 

‘’HARİKA BİR ÇALIŞMA YAPILDI'' 

Çarşı esnaflarından Murat Altıok, çarşının tarihi dokusunun korunarak harika bir çalışma yapıldığını belirterek,  “Otomatik kepenkler yoktu. Otomatik kepenk takıldı, yer, zemin, çatı yapıldı. Demir olan yerler ahşap ile kapatıldı. Buraya gelip fotoğraf çekilmek isteyen çok oluyor çünkü görünümü çok güzel oldu. Hal tadilatı da bitince müşteri artışı var. Bu kadar müşteri artışı beklemiyordum. Müşteri temiz ve düzenli yerlerde alışveriş yapmayı seviyor. Tarihi dokuyu da koruyarak harika bir çalışma yapıldı.” dedi. 

Bir diğer çarşı esnafı Naci Çatar ise, yenileme çalışmaları ardından işlerin arttığını dile getirdiği açıklamasında, vatandaşın çarşıya ilgisinin de yoğun olduğunu ve satışların arttığını ifade etti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği Manisa FK deplasmanında

Gençlerbirliği Manisa FK deplasmanında