ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB tarihi duyurdu! Batıkent Rekreasyon Alanı yapımında sona gelindi

ABB tarihi duyurdu! Batıkent Rekreasyon Alanı yapımında sona gelindi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süredir yapımı devam eden ve yapımında sona yaklaşılan 'Batıkent Reaksiyon Alanı'nın kısa süre içerisinde hizmete açılmasının planlandığı öğrenildi.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB tarihi duyurdu! Batıkent Rekreasyon Alanı yapımında sona gelindi

Geçtiğimiz sene Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve neredeyse tamamlanan Batıkent Rekreasyon Alanı hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Konuya ilişkin edinilen bilgilere göre Yenimahalle ilçesi Kentkoop Mahallesi’ne kazandırılacak ‘Batıkent Rekreasyon Alanı’nın çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği ifade edilmişti.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) yapımı süren "Batıkent Rekreasyon Alanı"nın kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Konu ile ilgili ABB'den yapılan açıklamaya göre, Yenimahalle Kentkoop Mahallesi'nde atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik rekreasyon alanının kurulum çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Bununla birlikte hizmete açılması için planlanan tarihin de netleşmeye başladığı öğrenildi.

10 MART'TA HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR!

ABB ekipleri tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde BelPa Kafe, gençlik merkezi ve yaşlı kreşi gibi sosyal imkanların da bulunduğu rekreasyon alanının ilk etabını 10 Mart'a kadar tamamlayarak hizmete açılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Yapımı devam eden Rekreasyon alanının toplam 40 bin metrekare çim ile 80 bin metrekare çayır alanının bulunacağı parkın 180 bin metrekaresi ise ağaçlandırılacak. Bununla birlikte kimyasal kullanılmadan bitki ve mikro-organizmalar yoluyla kendi kendini temizleyen biyolojik göletin bulunacağı parkta, 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru da yer alacak.

SPOR ALANLARI DA YER ALACAK!

Ankaralı vatandaşların daha keyifli vakit geçirmesi amacı ile, Rekreasyon alanı içinde iki kapalı spor tesisi, basketbol, mini futbol sahası, profesyonel futbol sahası, tenis kortu ve voleybol sahası da bulunacak.

Konuya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tesisin Ankara'ya çok yakışacağını ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek, G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılım sağladı!

Bakan Şimşek, G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılım sağladı!