ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB tarihi Hamidiye Camisini restore ediyor!

ABB tarihi Hamidiye Camisini restore ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelinde tarihi yapıları aslına uygun bir şekilde restore edilme çalışmaları devam ediyor. Belediye bu kapsamda Hamidiye Camisinin restore etme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB tarihi Hamidiye Camisini restore ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelinde tarihi yapıları aslına uygun bir şekilde restore edilme çalışmaları devam ediyor.

İç Anadolu'nun merkezinde yer almasından dolayı bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, ve içinde yüzlerce tarihi eseri barındıran Ankara'da yetkililer tarafından tarihi eserlere yönelik bakımlar ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda asırlardır ayakta duran tarihi eserlerin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaşması için yapılan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

ABB tarafından yapılan açıklamada " Kent tarihimize ışık tutan eserleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak için gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliği ile Ulus Telgraf Sokağı'nda yer alan 19. yüzyılın önemli yapılarından eski adı “Tatarlar Cami” şimdiki adı “Hamidiye Cami”nde rölave, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları gerçekleştiriyoruz" denildi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Uzun ve titiz bir çalışmanın ile devam eden restorasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanması ve caminin kaldığı yerden ibadet etme yeri olarak hizmetini sürdürmesi bekleniyor. Ankara genelinde bir çok tarihi eser ABB'ye bağlı birimler tarafından ilgili kurumlar ile koordineli bir şekilde sürdürülmeye devam ediliyor. Söz konusu restorasyonların gerçekleştiği bölgelerde ikamet eden vatandaşlarda çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cepler yanacak! Bardak bardak çay içmek TARİH oldu 1 bardağı tam 10 TL oldu

Cepler yanacak! Bardak bardak çay içmek TARİH oldu 1 bardağı tam 10 TL oldu