ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB üniversite öğrencileri için kariyer günü etkinliği düzenledi

ABB üniversite öğrencileri için kariyer günü etkinliği düzenledi

Ankara'da eğitim gören üniversite öğrencileri için ABB tarafından önemli bir adım atıldı. Öğrenciler alanında uzman kişiler tarafından bir araya getirilerek merak ettikleri soruların cevaplanması sağlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB üniversite öğrencileri için kariyer günü etkinliği düzenledi

Öğretim hayatının sonlarına gelen öğrencilerin akıllarındaki en büyük soru okul hayatı bittikten sonra meslek hayatlarına başlarken nelere dikkat etmeleri şeklinde oluyor. Öğrencilerin gelecek kaygısının önüne geçilmesi adına yurt genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinlikler ile öğrencilere geleceğe dair fikirler veriliyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KARİYER GÜNLERİ  ETKİNLİĞİ

Son olarak Ankara'da üniversite öğrencileri için bir etkinlik düzenlendiği öğrenildi. Daha öncesinde de üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi bir üniversitenin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde okuyan öğrenciler için kariyer günü etkinliği düzenledi.

Belediye tarafından organize edilen etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler okulları bittikten sonra neler yapabilecekleri ile ilgili merak edilen soruları uzman psikolog ve danışmanlara yönelttiler. Etkinlikte öğrencilerin sorularını cevaplayan Psikolojik Danışman Kübra Hüyük,  “Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi olarak üniversite son sınıf öğrencilerimize yönelik kariyer günleri programı düzenledik. Bu program kapsamında öğrencilerin kariyer alanlarını keşfetmelerini, hangi alanda mesleki farkındalıklarını en doğru ve en düzgün şekilde tanıyabilmeleri adına bu programı psikolog ve psikolojik danışman hocalarımız ile birlikte gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrencilerde sorularının cevaplanmasından memnuniyet duyduklarını söylediler. ABB tarafından yeni kariyer günü etkinliklerinin düzenlenmesi bekleniliyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın parlayan yıldızıydı! Türkiye'nin 82.ili için adaylığı açıklandı

Ankara'nın parlayan yıldızıydı! Türkiye'nin 82.ili için adaylığı açıklandı