ABB vatandaşların kestiği kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

Ankara Büyükşehir Belediyesi kurban bayramı döneminde maddi durumu el vermediği için kurban kesemeyenlere yönelik bir kampanya başlattı. Konu ile ilgili detayları ABB Başkanı Mansur Yavaş verdi.

ABB vatandaşların kestiği kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

ABB Başkanı Mansur Yavaş benimsediği sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında önemli bir adım attı. Konu ile ilgili yapılan paylaşımda ABB'nin kesilen kurbanların etinden ihtiyaç sahiplerinin yararlanması konusunda köprü görevi göreceğinden bahsedildi.

BAŞKAN YAVAŞ ÇAĞRIYI YAPTI

Hizmetin detaylarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş paylaştı. Başkan Yavaş "Kurban bağışlarınızı alıyor, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Tüm hemşehrilerimi Kurban Bayramı'nın bereketini birlikte yaşamaya ve her evde Bayram yaşatmaya davet ediyorum" diyerek verilecek etlerin toplanacağını açıkladı.

ABB vatandaşların kestiği kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

Bu programa dahil olmak isteyenler ilk gün 5 farklı noktada Keçiören, Yenimahalle, Çankaya, Mamak ve Gölbaşındaki kesim alanlarında kurulacak soğuk zincir araçlarına teslim yapabilecek. Ayrıca kesim yaptıktan sonra 2 gün boyunca Portaş Soğuk Hava Deposuna kurbanlık etler götürülebilecek.

SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVAM EDİYOR

Ankara'da imkanı el vermediği için kurban kesemeyen ve et yeme durumu olmayan vatandaşların yanında olması için yapılan bu hizmet takdir topladı. Daha öncesinde de sosyal yardım kampanyaları ile Ankara halkının sıkıntılarını gidermeyen çalıştığını ifade eden ABB Başkanı Yavaş'ın bu hizmet ile de önemli bir adım attığı ifade ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak bu programa Ankara halkınıni ilgisinin yüksek olacağı düşünülüyor. Toplanan etler ise en kısa zamanda kayıtlı ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER