ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB vektörle mücadele koordinasyon toplantısı düzenledi

ABB vektörle mücadele koordinasyon toplantısı düzenledi

Hastalık taşıyan canlılar sorunu çözmek için yerel yönetimler düzeyinde önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de toplum sağlığını etkileyen bu çalışma hakkında atılan adımı açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Kış aylarından yaz aylarına geçilmesi vektör sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Sivrisinek ve haşere gibi hastalık taşıyan canlılarla mücadele anlamına gelen vektörle mücadele konusu Ankara'da da gündemin üst sıralarında yer alıyor. 

ANKARA'DA VEKTÖR SORUNU MASAYA YATIRILDI

Bu sorunu çözmek adına alanında uzman kişiler bir araya gelerek sorunun nasıl çözüleceğine yönelik fikir alışverişinde bulunuyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Vektörle Mücadele Koordinasyon Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda yapılan mücadele çalışmalarının bir biri ile bağlantılı olduğuna dikkat çekildi.

Gerçekleşen toplantıda konu hakkında konuşan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çolakoğlu bu işin tek bir yerin bireysel çalışması ile çözülemeyeceğini ifade etti. Çolakoğlu “Vektörle mücadele işin niteliği gereği sadece bir ilçenin ya da sadece Büyükşehir'in ya da sadece bir ilin çalışmasıyla sonuç alınabilen bir hizmet alanı değil” dedi.  ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çolakoğlu bir yerde çok büyük rakamlar ile mücadele yapılırken diğer yerlerde sadece sembolik girişimler olursa o işin anlamının azalacağına vurgu yaptı. 

MÜCADELEDE BAŞARI VURGUSU

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal ise Vektörle mücadele konusunda başarılı sonuçlar alacaklarını söyledi. Başkan Ünsal sahadaki çalışma arkadaşlarının profesyonel olduğunu ve hızlı bir şekilde şikayetlere dönüş sağladıklarını belirtti.  Konu ile ilgili Ankara'da yeni çalışmalar yapılması bekleniyor. Vektörler ciddi bir sorun olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'ya giriş kapıları nerede, ne anlam ifade ediyor?

Ankara'ya giriş kapıları nerede, ne anlam ifade ediyor?