ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Yenimahalle'de Batıkent Rekreasyon alanının 1. etabını hizmete açtı

ABB Yenimahalle'de Batıkent Rekreasyon alanının 1. etabını hizmete açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent'te atıl durumda bulunan alanı vatandaşların vakit geçirebileceği bir yer olarak hizmete sunma çalışmalarında önemli aşama kaydetti. Atıl bölgenin 1. etabı kullanıma sunuldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Yenimahalle'de Batıkent Rekreasyon alanının 1. etabını hizmete açtı

Ankara genelinde boş bir şekilde bulunan ve vatandaşların uygun şekilde değerlendirilmesi gerektiği alanlara yönelik ABB tarafından çalışmalar gerçekleştiriliyor.

BATIKENT REKREASYON ALANININ 1. ETABI AÇILDI

Bu kapsamda Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde atıl bir şekilde bulunan 431 bin 600 metrekarelik devasa bir alanın bir yaşam bölgesine dönüştürülmesi kapsamında adımlar atılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlığını yaptığı ABB'ye bağlı ekipler Batıkent Kentkoop mahallesindeki bu alanda 1. etap çalışmalarını tamamladı.

İçerisinde spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi alanlar barındıran Batıkent Rekreasyon alanının 1. Etap kısmı düzenlenen tören ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılışa katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta alanın binalarla doldurulması yerine bir dinlenme ve vakit geçirme alanı olarak yaptıklarını ifade etti.

“BİZ YEŞİLDE YARIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Yavaş “Böyle değerli bir alanın betonlara değil, plastiklere değil, halkın kendisi için ayrılması, içinde insan olması, yeşil olması, vicdan olması bizim en büyük farkımızdır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez bu alanın bir park olması için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile istişare ettiklerini söyledi.

ABB Başkanı Yavaş “Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz” diyerek Ankara'ya yeşil alan katma çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. Batıkent Rekreasyon Alanının 2. Etabının da yaz aylarında bitirilmesinin planlandığı bildirildi. Açılışa özel olarak düzenlenen Özlem Özdil konserinde ise Yenimahalleliler sevilen şarkıları Özdil ile birlikte söyleyip keyifli anlar geçirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da yaşayan sürücülere uyarı! Bugün trafiğe kapanacak yollar resmen açıklandı

Ankara'da yaşayan sürücülere uyarı! Bugün trafiğe kapanacak yollar resmen açıklandı