ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den 6 Şubat depremlerine yönelik panel! Depremzede vatandaşlar yaşadıklarını anlattı

ABB'den 6 Şubat depremlerine yönelik panel! Depremzede vatandaşlar yaşadıklarını anlattı

ABB, 6 Şubat depremlerine yönelik panel düzenledi. “6 Şubat Depremi’ne Tanık Olanlar Paneli”nde depremzede vatandaşlar yaşadıklarını anlattı, duygu dolu anlar yaşandı.
ABB'den 6 Şubat depremlerine yönelik panel! Depremzede vatandaşlar yaşadıklarını anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentte 6 Şubat depremlerini unutmadı. Belediye tarafından düzenlenen panelde, fotoğraf sergisi yer alırken depremzede vatandaşlar da yaşadıklarını anlattı. 

ABB tarafından düzenlen “6 Şubat Depremi’ne Tanık Olanlar Paneli”, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde duygu dolu anlar yaşattı. Depremleri anlatan fotoğraf sergisinin de yer aldığı panelde, depremzede vatandaşların anlattıkları gözleri doldurdu. 

Afet İşleri Daire Başkanlığı ve Türkiye Yardım Sevenler iş birliği ile gerçekleşen panele, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Başkanı Dilek Bayazıt, TYSD Elbistan Şube Başkanı Berna Cehiz, TYSD Burslu Öğrencisi Esra Şişik, Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan ve depremzede vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAF SERGİSİ YIKIMI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ 

Gençlik Parkı Necip Fazıl Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde yer alan fotoğraf sergisi depremin yıkımını gözler önüne serdi. Ankara Kent Orkestrası ekibi ise katılımcılara mini konser verdi. Ardından ise panel konuşmaları başladı. 

Panelde konuşan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, depremin yıkıcılığına ve yerel yönetimler ile merkezi yönetimin ortak çalışmasının önemine değinerek, Esenboğa Havalimanı’nda büyük bir lojistik merkezi oluşturmaya başladıklarını da açıkladı. 

Yerel yönetimlerin de merkezi yönetimle deprem konusunda ortak mücadele vermesi gerektiğini ancak yerel yönetimlerin destek birimi olarak görüldüğünü de söyleyen Çokakoğlu, her an hazırlıklı olabilmek için bir lojistik merkezi oluşturmaya başladıklarını da aktardı. 

ABB Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel ise konuşmasında, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın gayretleriyle 250 civarında son teknoloji ile donatılmış arama kurtarma ekiplerini hazırladıklarını ve deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetti. 

ANLATILANLAR GÖZ DOLDURDU 

Panelde konuşan ve 6 Şubat depreminde yaşadıklarını anlatan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Elbistan Şube Başkanı Berna Cehiz, Hataylı Eski Milli Futbolcu Gökhan Zan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği burslu öğrencisi Esra Şişik ve Müzisyen Natalia Sovuksu'nun konuşmaları dinleyicilerin gözlerini doldurdu. 

Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan, konuşmasına ABB ve Mansur Yavaş'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek başlarken, Hatay'ın yeniden inşası için tüm Türkiye'nin dayanışma içerisinde olmayı unutmaması gerektiğini ve depremin ilk günündeki dayanışmanın Hatay'ın yeniden inşasında da devam edeceğine inandığını belirtti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam'dan depreme hazırlık uyarısı

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam'dan depreme hazırlık uyarısı