ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den Ankara trafiğini azaltacak dev projeler! Çalışmalar başladı

ABB'den Ankara trafiğini azaltacak dev projeler! Çalışmalar başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir ulaşımını rahatlamak için dev projeler için çalışmalara başlanıldığı kararı verildi. Bağdat Caddesi, Turan Güneş Bulvarı ve Doğukent Caddesi bölgesine yapılması planlanan düzenlemeler ile ilgili ilk detaylar verildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB'den Ankara trafiğini azaltacak dev projeler! Çalışmalar başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir trafiğinin rahatlamasında önemli rol oynaması beklenen projeler için daha çalışmaların başlandığı açıklandı. Konu ile ilgili açıklamalar ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.

Türkiye'nin trafik yoğunluğunun üst noktalarda ve  nüfus yoğunluğu günden güne artan şehri Ankara'da önemli projelere imza atılmaya devam ediliyor. Yapılan çalışmalar ve projeler ile ilgili ise ABB hesaplarından düzenli olarak paylaşımlar yapılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Sincan ve Etimesgut ilçelerinin trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltması ile geniş bir kesim tarafından takdir edilen İstasyon Caddesi projesinin ardından 2 yeni proje için daha ihale süreçlerinin başlatıldığı açıklandı.

BATIKENT İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Vatandaşlara yönelik yapılan paylaşımlarda Bağdat Caddesi, Turan Güneş Bulvarı ve Doğukent Caddesi için önemli adımlar atıldığı ifade edildi. Başkan Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklamaların ilki olan Bağdat Caddesi ile ilgili “Yeni projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz! Batıkent ve Demetevler bölgesini birbirine bağlayan Bağdat Caddesi üzerinde: 600 metre uzunluğunda kavşak, 2 gidiş-2 geliş olarak uygulama projesi hazır. Nisan 2024’te ihaleye çıkıyoruz” diyerek bölge halkına sevindirici haberi verdi.

SAMSUN YOLU VE KONYA YOLU ARASINDAKİ ULAŞIM SÜRESİ AZALACAK

Bir diğer proje olan Turan Güneş Bulvarı ve Doğukent Caddesi için yapılacak trafiği düzeltme çalışması ile ilgili konuşan ABB Başkanı Yavaş  “Projelerimizle birlikte yeni döneme hazırız. Bitirdiğimiz Panora TRT ve Tapu Kadastro Önü alt geçitlerinin devamında Turan Güneş Bulvarı köprülü kavşağının projesi için Nisan ayında ihaleye çıkıyoruz. Turan Güneş Bulvarı ve Doğukent Caddesi üzerinde kesintisiz trafik sağlayacak, Samsun Yolu ve Konya Yolu arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde azaltacak projemizin yapımına ise yazın başlıyoruz”  denilerek planlanan süreçten haber verildi.

Önümüzdeki günlerde Ankara geneli için yapılacak yeni çalışmalar hakkında ABB kanalları tarafından sürecin gidişatına dair yeni açıklamalar yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASO Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye Müteahhitler Birliğini ziyaret etti

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye Müteahhitler Birliğini ziyaret etti