ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den başkentli arıcılara kış ayları için eğitim

ABB'den başkentli arıcılara kış ayları için eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelindeki vatandaşlara mesleklerine yönelik eğitimler verilmeye devam ediliyor. Son olarak Büyükşehir belediyesi şehirde faaliyet gösteren arıcılara önemli bir eğitim verdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki çeşitli meslek gruplarına, mesleklerinde yaşayabilecekleri olumsuz durumlara karşı ya da bilgi ve birikimlerini arttırmak amacıyla yapılan hizmetlere bir yenisi daha eklendi. ABB tarafından yapılan paylaşımda şehirdeki arıcılara bir eğitim verildiği açıklandı. “2024 Arıcılık Eğitim Programı” adı verilen eğitimin Gölbaşında gerçekleştirildiği ifade edildi. 

KURSLARA İLGİ BÜYÜK

Kışlatmadan İlkbahara Koloni Yönetimi adlı eğitim ile ilgili konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Mühendisi Suat Beşoğlu “Kışlatmadan İlkbahara Koloni Yönetimi konusunda eğitimimizi gerçekleştirdik. Yoğun bir katılım var ve ilgiyle de takip ediyorlar. Çünkü kış sürecinde, arıcılarımızın daha çok vaktinin bol olduğu süreçleri, biz de teorik eğitimle tamamlıyoruz. Artık sezon başladığında uygulama eğitimlerini de gerçekleştireceğiz ve tüm sezon boyunca aslında arıcımızın eğitim faaliyetleriyle yanında olacağız” şeklinde konuştu.

KATILIMCILARDAN TEŞEKKÜR

Kursa katılım sağlayan arıcılarda eğitimin kendileri için faydalı olduğunu ve arıcılığın Gölbaşı'nda ve Ankara'da ilerlemesi için önemli bir adım olduğunu ifade ettiler. Çıkartılan dergiler ve yapılan eğitimleri takdir eden katılımcılar yetkililere teşekkür ettiklerini ve arıcılık işlerini daha bilinçli bir şekilde yapacaklarını söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin arıcılarda dahil olmak üzere çeşitli meslek gruplarına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerine aktif olarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunda merak edilenleri anlattı

Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunda merak edilenleri anlattı