ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den deprem haftasına özel Afet Farkındalık Parkı açılışı!

ABB'den deprem haftasına özel Afet Farkındalık Parkı açılışı!

Başkent Ankara'daki açılışlar devam ediyor. Ankara'ya yeni yatırımlar kazandırılmaya devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi de Afet Farkındalık Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB'den deprem haftasına özel Afet Farkındalık Parkı açılışı!

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de depreme ilişkin bilincin oluşması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kente yeni yatırımlar kazandırırken bu çerçevede 1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çankaya ilçesine bağlı Konutkent Mahallesi’ne Afet Farkındalık Parkı açılışını yaptı. 

Afet Farkındalık Parkı açılışına; ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, ABB Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, ABB bürokratları, Sivil Topluluk Kuruluşları (STK) temsilcileri, Ankara İtfaiyesi ve Zabıta personeli, Arama Kurtarma Dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AFET FARKINDALIK PARKI 

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Afet Farkındalık Parkı açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Programda kurdele kesiminin ardından farkındalık yaratmak amacıyla da parkın içerisine kurulan fotoğraf sergisinin gezilmesi ile devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında Ankaralılarla buluşturulan parkın afet farkındalık bilincini artıracak olmasıyla kentte bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti. 

Bu çerçevede Ankara'da bir ilk olan park vatandaşların ziyaretine açılmış oldu. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seçil Erzan davası devam ediyor! Emre Belözoğlu 4 milyon 290 bin dolar para yatırdığını söyledi

Seçil Erzan davası devam ediyor! Emre Belözoğlu 4 milyon 290 bin dolar para yatırdığını söyledi