ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den Diyabet Sensörü Destek Programı! Diyabet hastası öğrenciler unutulmadı

ABB'den Diyabet Sensörü Destek Programı! Diyabet hastası öğrenciler unutulmadı

ABB, diyabet hastalarına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni bir projeye imza attı. 'Diyabet Sensörlü Destek Programı', LGS ve YKS’ye hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası öğrencilerine destek oluyor.
ABB'den Diyabet Sensörü Destek Programı! Diyabet hastası öğrenciler unutulmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), LGS ve YKS’ye hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası öğrencilere yönelik önemli bir projeye imza attı. 

Belediye tarafından, ‘Diyabet Sensörü Destek Programı’ başlatıldı. Programın tanıtım toplantısı, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla ABB Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Tanıtım toplantısına Başkan Yavaş'ın yanı sıra, diyabet konusunda faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi. 

‘’BELEDİYECİLİK SADECE ASFALT VE KALDIRIMDAN İBARET DEĞİLDİR''

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, belediyeciliğin sadece asfalt ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını belirterek, ‘’Kanunda şöyle tarif ediliyor; ‘Doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenir.’ Bu ihtiyaç sağlık olur, sosyal destek olur, esnafın işini geliştirmesi olur, iş adamının işini geliştirmesi olur. Ankara'da yaşayan herkesin, kendi bulunduğu gruba göre onların daha konforlu, daha rahat yaşamasını sağlamaktır. Bizim gözümüz sürekli ‘Nerede, kime, nasıl destek olabiliriz?’de. Çocuklarımızın diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde eğitim alması, herkesin aynı şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanması gibi konulara sürekli el atıyoruz.” dedi. 

ABB'NİN DESTEĞİ BİTMİYOR… 

ABB'nin daha önce de SMA tarama testi yaptığını hatırlatan Yavaş, kendi yetkilerini kullanarak belediyeye nikah talebinde bulunan herkese zorunlu olarak SMA testi gönderdiklerini de ifade etti. 

30 YAŞ ALTI KADINLARA ÜCRETSİZ HPV AŞISI YAPILACAK 

Yavaş'ın bir müjdesi de 30 yaş altı kadınlara geldi. Başkan Yavaş, 30 yaş altındaki kadınlara ücretsiz olarak HPV aşısı da yapacaklarını da belirtti. 

Diyabet Sensörü Destek Programı'na ilişkin ise Yavaş, Ankara'da 2 bin 500 civarında diyabet hastası öğrenci bulunduğunu ve belki de çok başarılı öğrencilerin diyabet nedeniyle sınavda güçlük çektiğini söyleyerek, bu öğrencilere destek olmak için programı hayata geçirdiklerini ifade etti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara DSİ Spor Kulübü Dünya Down Sendromu günü için farkındalık etkinlikleri düzenleyeceklerini duyurdu

Ankara DSİ Spor Kulübü Dünya Down Sendromu günü için farkındalık etkinlikleri düzenleyeceklerini duyurdu