ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB’den gıdadan eğitim masraflarına kadar ihtiyaçlar için sosyal destek başvuruları devam ediyor!

ABB’den gıdadan eğitim masraflarına kadar ihtiyaçlar için sosyal destek başvuruları devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankaralı vatandaşlar için verilmeye devam eden destekler devam ediyor. Bu çerçevede yapılan açıklamalar kapsamında nasıl başvuru yapılabileceği gibi konularda detaylar da açıklanmaya başlandı.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB’den gıdadan eğitim masraflarına kadar ihtiyaçlar için sosyal destek başvuruları devam ediyor!

İhtiyaç sahibi Ankaralı vatandaşlar için yapılan son açıklama ile birlikte Ankara büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal destekler verildiği ifade edildi. Bu kapsamda başvuru yapacak olan kişiler tarafından gerekli olan şartlar ve detaylara ilişkin de araştırmalar devam etmeye başladı. 

Konu ile ilgili ABB tarafından resmi internet adresleri üzerinden sosyal destek almak isteyen kişilerin bilmesi gerekenler hakkında açıklamalara de yer verildi. 

ABB'DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN SOSYAL DESTEK!

Verilecek olan yardımlara ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tanımlarda şu ifadelere yer verildi; “Ankara il sınırları içinde yaşayan ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından olan gıda ve temizlik malzemesi, yakacak, ekmek, eğitim (bot-kaban, çanta, kırtasiye) ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılamak; toplumsal barışın ve yoksulluklardan kaynaklanan suçların ortadan kalkmasına destek olmak, mağdur durumdaki insanlarımıza zor şartlarda yaşam desteği vermek.”

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bu çerçevede yardım almak isteyen kişilerin merak edilenleri araştırması üzerine ABB tarafından yapılan açıklamalara yer verildi. Belediyenin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamalara göre kimlerin başvuru yapabileceği şu şekilde duyuruldu;

"Ankara il sınırları içinde yaşayan, müdürlüğümüze yoksulluk belgesi ile adrese dayalı aile beyanı ve nüfus cüzdan fotokopileri ile tarafımızdan doldurulan başvuru formu beraberinde müracaat edenler SGK taramasından sonra; adresinde yapılan sosyal inceleme ile birlikte, aylık gelirleri TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından belirlenen açlık ve yoksulluk sınırları altında kalan, ailelere yardımlarımız düzenli olarak verilmektedir."

Konu hakkında başvuru işlemlerinin ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet adresi üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bayraktar'dan Erzincan'da maden sahasında yapılan çalışmalara ilişkin!

Bakan Bayraktar'dan Erzincan'da maden sahasında yapılan çalışmalara ilişkin!