Belediye, yaptığı açıklamasında çalışma alanının trafik akışı içerisinde olması ve hassas mühendislik yapılarını içermesi sebebi ile sürecin yavaş ilerlediği belirtildi. ABB, paylaşımında Yeni Şafak Gazetesi'ni dezenformasyon içeren haberini düzeltmeye devam etti.
Çalışmaların köprü ve altyapıya zarar vermeden planlanan teknik süreç içerisinde tamamlanacağı kaydedildi. İşte ABB'nin o açıklaması:
KAMUOYUNA DUYURU
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere istinaden, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.
Söz konusu bölgede yürütülen yol çalışmaları; haberde iddia edildiği gibi personel yetersizliğinden kaynaklanmamakta olup, mevcut köprü yapısına ve altyapıya herhangi bir hasar verilmemesi amacıyla kontrollü, aşamalı ve teknik zorunluluklar çerçevesinde sürdürülmektedir.
Çalışma alanının aktif trafik akışı içinde bulunması ve hassas mühendislik yapıları içermesi nedeniyle sürecin yavaş ilerlemesi; köprünün zarar görmesi ya da yıkım riski oluşmaması için can ve mal güvenliğini esas alan sorumlu bir kamu yönetimi anlayışının doğal sonucudur.
Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgede alternatif bir düzenlemeye ihtiyaç duymasının temel nedeni de 2022 yılından bu yana Ankara Üniversitesi tarafından imzalanmayan protokoldür. O imzalanmayan protokol nedeniyle, yaklaşık 1 milyon Keçiörenli vatandaşımız yıllardır ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Söz konusu protokolün üniversite rektörlüğü tarafından imzalanmaması sebebiyle belediyemiz, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına alternatif çözümler üretmek zorunda kalmıştır.
Habere konu süreçle ilgili olarak belediyemizle iletişime geçilmiş olsaydı, çalışmaların gerçek gerekçesi ve teknik arka planı kolaylıkla öğrenilebilecekti. Kamuoyunun eksik ve yanıltıcı bilgilerle yönlendirilmiş olması üzüntü vericidir.
Kamuoyunu ilgilendiren konularda doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme yapılabilmesi için ilgili kurumlarla doğrudan temas kurulmasının önemini bir kez daha hatırlatıyor; Yeni Şafak Gazetesi’ni de dezenformasyon içeren bu haberini düzeltmeye davet ediyoruz.

ABB, açıklamasının devamında Keçiören'deki Fatih Köprüsü'nde yapılan çalışmaların planlanan teknik süreç içerisinde altyapıya zarar vermeden tamamlanacağını belirtti. Belediye, daha önce yaptığı açıklamasında projenin 2022 yılında hazır olduğunu ancak gerekli rektörlük onayı alınamadığı için hayata geçirilemediğini ifade etmişti.