ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den kırsal kalkınma toplantısı! Toplamda 5 milyon 343 bin 619 TL’lik yatırım yapıldı

ABB'den kırsal kalkınma toplantısı! Toplamda 5 milyon 343 bin 619 TL’lik yatırım yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde tarım ile hayvancılığın kalkınması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla destek olmaya devam ettiğini bildirdi. Bu çerçevede kentte kırsal kalkınma toplantısı gerçekleştiği bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB'den kırsal kalkınma toplantısı! Toplamda 5 milyon 343 bin 619 TL’lik yatırım yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal mahallelere verilen kırsal kalkınma desteklerine devam ediyor. Ankara'nın Güdül ilçesinde ABB yetkilileri tarafından yapılan toplantıda 5 yılda tarım, hayvancılık ve sulama faaliyetlerine yönelik verilen destekler ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında mahalle muhtarlarını ve vatandaşları bilgilendirdi. 

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, 5 yıllık süreçte Güdül’ün 53 mahallesine toplamda 5 milyon 343 bin 619 TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

GÜDÜL'DE 53 MAHALLEYE KIRSAL DESTEK VERİLDİ

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Güdül’de hayvan içme suyu oluğu (sıvat), tarımsal sulama borusu, gölet ve kanal bakım onarım konusunda destek sağlandı. 

Hayata geçirilen projeler kapsamında 53 mahalleye toplam 5 milyon 343 bin 619 TL’lik yatırım yapıldı. Bunun yanı sıra ihtiyaç olan yerlerde de yeni gölet yapım çalışmalarının da tamamlandığı belirtildi. Bu kapsamda 13 mahallede gölet temizliği ve genişletilmesi çalışması yapılarak 25 bin 900 metreküp rüsubat uzaklaştırılarak; 3 mahalle de ise 92 bin 500 metreküp su tutma kapasiteli hayvan içme suyu göletinin yapımı tamamlanarak toplamda 16 mahalleye 3 milyon 886 bin 935 TL’lik yatırım yapıldığı açıklandı. 

Haberankara.com      

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galata Kulesi ziyarete kapalı mı, ne zaman açılacak?

Galata Kulesi ziyarete kapalı mı, ne zaman açılacak?