ABB'den Kurban Bayramı öncesi 217.251 aileye 2 bin TL genel ihtiyaç desteği

Ekonomik olarak sıkıntı çeken ve desteğe ihtiyaç duyan aileler için Ankara Büyükşehir Belediyesinin projeleri devam ediyor. Belediye tarafından hayata geçirilen 2 bin TL destek uygulaması Kurban Bayramı öncesinde de hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

ABB'den Kurban Bayramı öncesi 2 bin TL genel ihtiyaç desteği

Türkiye'de birbiri ardına gelen zamlar, market raflarından faturalara kadar yansımaya devam ederken vatandaşların bütçesi de bu durumdan etkilenmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar nakde olan ihtiyacı artırırken son dönemde maaşları enflasyon karşısında yetersiz kalan emekli ve dar gelirlilerin de desteğe olan ihtiyacı artıyor. Bu nedenle ara ve seyyanen zam beklentisi artarken beklenen açıklama da gelmedi.

Aldıkları maaşların yetersiz kalmasından dolayı emekliler için devreye belediyeler, hükümet ve çeşitli kuruluşlar tarafından verilen sosyal yardımlar giriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüreceğini ifade ederken ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın emekli ve ihtiyaç sahibi aileler için destekleri sürüyor.

ABB'DEN EMEKLİ VE DAR GELİRLİYE BAYRAM ÖNCESİ 2.000 TL GENEL DESTEK ÖDEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, vatandaşın yanında olmaya devam edeceğini vurgularken ekonomik sıkıntılar çeken Ankaralıların yanında olan ABB, emeklilere ve ihtiyaç sahibi ailelere verdiği 2 bin TL tutarındaki destek ödemesine devam ediyor. ABB'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla emekliye ve dar gelirli ailelere destek ödemesi programı hak sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde destek ödemesi yapıldığı kaydedildi.

ABB'den Kurban Bayramı öncesi 217.251 aileye 2 bin TL genel ihtiyaç desteği

11 Haziran tarihi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 bin TL maaş alıp ekonomik zorluklar yaşayan ihtiyaç sahibi emekli için onuncu destek ayında bin 500 TL genel, 500 TL et desteği ödemesi gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, son açıklamada 39 bin 482’si emekli olmak üzere toplam 217 bin 251 ihtiyaç sahibi aileye Kurban Bayramı öncesinde 2 bin TL genel ihtiyaç desteği ödemesi yatırdığını duyurdu.

SONRAKİ HABER