ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den motokuryeler için konforlu ve emniyetli çalışma şartları çağrısı

ABB'den motokuryeler için konforlu ve emniyetli çalışma şartları çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi son yıllarda motokuryeler ile ilgili yaşanan ölümlü kaza gibi durumların ardından bir çağrıda bulundu. ABB yaptığı çağrıda motokuryelerin şartlarının i
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB'den motokuryeler için konforlu ve emniyetli çalışma şartları çağrısı

Ülkemizde ve dünyada özellikle koronavirüs pandemisi döneminde popülerliğini iyice arttıran ve dakikalar içinde teslimat yapmaları sebebi ile sıkça tercih edilen motokuryeler ile ilgili ABB tarafından önemli bir açıklama geldi.

Motokuryelerin zorlu hava koşullarında bile görevinin yapmak zorunda olması ve hızlı teslimat yapabilmek uğruna kaza yapıp hayatlarını kaybetmesi gibi üzücü durumların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi motokuryelerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten bir mesaj yayınladı. Söz konusu mesajda konforlu ve emniyetli çalışmanın önemi vurgulanırken maddeler halinde motokuryeler için sağlanması gereken imkanlardan bahsedildi.

ABB'DEN MOTOKURYELERİN ÇALIŞMA ŞARTLARINA DAİR ÖNEMLİ ÇAĞRI

Yayınlanan mesajda “Ürünlerin teslimat süreleri, kuryelerin can güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek düzeyde olmalı. Motokuryeler de diğer araç sürücüleri gibi trafikte kabul ve saygı görmeli. Prim usülü sistem yerine, maaşlar makul bir seviyeye çıkarılıp sabitlenmeli. Zamanla yarıştıran ve yaşamı tehlikeye atan mevcut sisteme son verilmeli” denildi.

Geçtiğimiz yıl en az 68 motokuryenin vefat ettiği bildirilen ülkemizde bir çok defa bu tarz konular gündeme gelmiş, motokuryeler kendi can güvenliklerinin sağlanması için şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini savunmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu çağrı motokuryeler arasında da memnuniyetle karşılanırken, konuya dair bir çalışma yapılıp yapılnayacağı şimdiden merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya'dan Kafes-38 paylaşımı! 2 suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya'dan Kafes-38 paylaşımı! 2 suç örgütü çökertildi