ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den öğrencilere yönelik Sınav Kazandıran Stratejiler konferansı!

ABB'den öğrencilere yönelik Sınav Kazandıran Stratejiler konferansı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında öğrenciler için bu kez Sınav Kazandıran Stratejiler konulu konferans düzenlendi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB'den öğrencilere yönelik Sınav Kazandıran Stratejiler konferansı!

Ankara'da öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında konferans, panel, söyleşi gibi etkinlikler başkent halkına sunulmaya devam ederken öğrenci dostu projeleri ile vatandaşları bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte yeni bir konferansa daha imza attı. 

Öğrenci dostu uygulamalara bir yenisini daha ekleyen ABB, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik projelerini hayata geçirmeye hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de, “Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı”nda Ankara'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık öğrencilerine, doğru kariyer ve doğru tercih yapmalarında rehber olacak bilgiler içeren eğitim verildi.

ABB'DEN SINAV KAZANDIRAN STRATEJİLER KONFERANSI

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de YKS hazırlık öğrencilerine yönelik “Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı” düzenlendi. Ortapınar Gençlik Merkezi’nden 200 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen konferansta Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, öğrencileri doğru kariyer ve doğru tercih yapma konusunda bilgilendirdi. 

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezi Şube Müdürü Şinasi Örün ise yaptığı açıklamada “Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Yolcu hocamızla birlikte YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin doğru tercih ve doğru kariyer planlamaları konusunda bir konferans düzenledik. 

Konferansa, gençlik merkezlerimizden 100 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimizin YKS’ye hazırlık sürecinde gelecek planlamalarını ve kariyer planlamalarını daha doğru yapmaları için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Gençlik Merkezlerimizde, Aile Yaşam Merkezlerimizde bu tarz konferans, seminer ve bilgilendirme toplantılarına devam ediyoruz”  ifadelerine yer verdi. 

Sınavın sadece net yapmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda psikolojik olarak sağlamlık ve çevre etkisinin de başarıya çok büyük etki ettiğini dile getiren Öğretim Görevlisi İsmail Yolcu ise ABB Başkanı Yavaş ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediyesinden Çocuk Tiyatrolarına gösterilen ilgiye teşekkür mesajı

Yenimahalle Belediyesinden Çocuk Tiyatrolarına gösterilen ilgiye teşekkür mesajı