ABB'den Ulus'a iki yeni yatırım! Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Duraklarında çalışmalar sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente değer kazandıracak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. ABB tarafından hayata geçirilen projelerle ilgili bilgiler kamuoyunun gündeminde yer alırken Ulus’a değer katacak projelere devam ediliyor. ABB tarafından yapılan açıklama ile Ulus'a iki yeni projenin daha kazandırılacağı ifade edildi.

ABB'den Ulus'a iki yeni yatırım! Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Duraklarında çalışmalar sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kente yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Ankara'ya kazandırılacak olan yatırımlar vatandaşların gündeminde yer alırken ABB'den bir yeni açıklama daha geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentin kalbi olarak adlandırılan Ulus’a değer katacak projelerine yenilerini eklemeye devam edeceğini açıkladı.

Bu çerçevede ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında “Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları” inşaatının devam ettiği, inşaatın tamamlanmasının ardından şu anki dolmuş depolama alanına ise yeni bir yeşil alan projesi hazırlandığını duyurdu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ULUS'A DEĞER KATACAK İKİ PROJE

Başkentin tarihi bölgelerinden biri olan Ulus’ta yer alan yapıları dokusuna uygun olarak yenileyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, alanı cazibe merkezine dönüştürecek projelerine yenilerini eklemeye devam edeceğini ifade etti.

ABB'den Ulus'a iki yeni yatırım! Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Duraklarında çalışmalar sürüyor

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, tarihi bölgedeki iki projenin çalışmalarını sürdürürken Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni yeniden ayağa kaldıracak projeler arasında bulunan Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları inşaatında çalışmaların yüzde 90 tamamlandığı ifade edildi.

ABB'den Ulus'a iki yeni yatırım! Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Duraklarında çalışmalar sürüyor - Resim : 2

ABB tarafından proje hakkında yapılan açıklamada toplamda altı kattan oluşacak yapının kuzeyinde genel hizmet eden açık otopark, güneydoğusunda açık otopark, bodrum katta; özel araç otoparkı, alt zemin ve zemin katta; dolmuş durakları, yapının diğer bölümlerinde ticari, kültürel ve yönetimsel alanlar yer alırken birinci katta da özel araç otoparkı bulunacağı ifade edildi. Zemin katta; ana giriş, Başkent Market Girişi, ticari alanlar ve ikinci katta ise sanat galerisi girişi, farklı kotlardan oluşan yaya girişleri, görme engelliler müzesi ve sergi salonu bulunacağı açıklandı.

ABB'den Ulus'a iki yeni yatırım! Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Duraklarında çalışmalar sürüyor - Resim : 3

ARKEOPARK KARŞISI YEŞİL ALAN DÜZENLEME PROJESİ İÇİN İHALEYE ÇIKACAK

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, dolmuşların yeni yerlerine taşınmasının ardından şu anda bulundukları alan için yeni bir proje hazırladı. Proje; Ulus’a peyzaj alanı olarak hem yeni bir kimlik kazandıracak, hem de Ankara peyzaj tarihinin özgün mekânlarını ve yitirilen çeşitliliğini bütüncül bir çerçevede yeniden düşünülmesini sağlayacak. 90 bin metrekare alana kurulan yapının ağustos ayında tamamlanması ve dolmuşların yeni yerlerine taşınması hedefleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER