ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'nin ev sahipliği yaptığı 4. Kadın Oyunları Festivali başladı

ABB'nin ev sahipliği yaptığı 4. Kadın Oyunları Festivali başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan ve Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olarak bilinen Kadın Oyunları Festivali 22 Şubat'a kadar sürecek. Ankaralıların oynanacak tiyatro gösterilerine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB'nin ev sahipliği yaptığı 4. Kadın Oyunları Festivali başladı

Başkent Ankara politika ve bürokrasi ile bilinen bir şehir olmasına rağmen şehir genelinde yapılan ve ülke genelinde bilinen kültür ve sanat etkinlikleri ile de adından söz ettiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda bu yıl 4. defa düzenlenen ve sadece kadın oyuncuların yer aldığı “Kadın Oyunları Festivali”ne ev sahipliği yaptıklarını açıkladı. Belediye yönetimi tarafından yapılan açıklamada etkinliğin 22 Şubat Perşembe gününe kadar süreceği ifade edildi.

FESTİVAL 4 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Kadınlara bir çok konuda destek verdiği bilinen ABB tarafından söz konusu festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yine bu yıl dördüncü kez ‘Kadın Oyunları Festivaline’ destek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugünden itibaren dört gün boyunca festival kapsamında pek çok oyunu seyircilerle buluşturuyoruz” diyerek şehir halkını sahnelenecek tiyatro oyunlarına davet etti.

ABB tarafından yapılan duyuruda hangi oyunların vatandaşlar ile buluşacağı da açıklandı. Yapılan paylaşıma göre William Shakespeare'in Macbeth’inden uyarlanan “Şatonun Altında” adlı ödüllü oyunla başlayacak ve 20 Şubat Salı günü Fyodor Dostoyevski’nin eserinden uyarlanan “Uysal Kadın”, Jülide Kural’ın yazıp yönettiği “Ben Rosa Luxemburg” ve Ayça Güçlüyeten’in yazdığı Emre Saka’nın yönettiği “Disko Topu” oyunları festival boyunca vatandaşlar ile buluşacak.

Ankara genelinde ABB tarafından ya da ev sahipliğinin yapıldığı farklı etkinlikler gerçekleştirilmeye devam edilmesi planlanıyor. ABB tarafından etkinlik öncesi ve sonrası paylaşımlar yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YSK seçmen kağıdı ne zaman dağıtılacak, nerede oy kullanılacak?

YSK seçmen kağıdı ne zaman dağıtılacak, nerede oy kullanılacak?