ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'nin Ulus Hali'nde başlattığı yenileme çalışmaları sonrası modern görünümler!

ABB'nin Ulus Hali'nde başlattığı yenileme çalışmaları sonrası modern görünümler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya devam edeceğine dair açıklama yaparken bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla da çeşitli çalışmalar yürütüyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB'nin Ulus Hali'nde başlattığı yenileme çalışmaları sonrası modern görünümler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB),  kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkacağına ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından Altındağ ilçesinde bulunan 86 yıllık tarihi Ulus Hali’nde yenileme çalışmalarını tamamladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimarisine uygun olarak projelendirilerek 20 Aralık tarihinde hizmete açtığı tarihi Ulus Hali’nin modern, hijyenik ve konforlu hali esnaf ve vatandaşın dikkatini çekerken yeni görünümün de Ankara'nın çehresini değiştirdiği belirtildi.

ULUS HALİ YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak tamamlanan çalışmalar kapsamında vatandaşlar daha sağlıklı koşullarda alışveriş yapma imkanı elde ederken tarihi yapısının aslına uygun olarak restore edilen ve 27 milyon 100 bin liralık maliyetle tamamlanarak hizmete açılan tarihi Ulus Hali’ne esnaf ve vatandaşlar ilgi göstermeye devam ediyor. 

Ankara’nın tarihi belleği olma özelliği taşıyan Ulus’un tarihi dokusunun yaşatılması ve yeni bir görünüme kavuşması için kapsamlı bir dönüşüm çalışması başlatan ABB, çevre düzenlemesiyle de Ulus'u yeniden cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarını da sürdürüyor.

Tarihi Ulus Hali esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederken hijyen konusuna dikkati çekiyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 birinci dereceye 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi?

2024 birinci dereceye 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi?