ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Balık Hali yenilenen yüzü ile esnafın yüzünü güldürdü!

Ankara Balık Hali yenilenen yüzü ile esnafın yüzünü güldürdü!

Başkent Ankara'da yenilenen balık hali hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Daha hijyenik ve modern alanlarda hem satış yapmak hem de alışveriş yapmak isteyenler memnuniyetlerini dile getirirken ABB'nin çalışmaları doğrultusunda Ankara'ya yenilenen yüzüyle balık hali kazandırıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Balık Hali yenilenen yüzü ile esnafın yüzünü güldürdü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB),  bakımsızlık nedeniyle ekonomik ömrünü doldurduğunu belirttiği ve balıkçı esnafının ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelen Yenimahalle Toptancı Hali içerisindeki Balık Hali’ni sıfırdan inşa ettiklerini duyurdu. 

Ankara'ya yeni bir Balık Hali kazandırdıklarını belirten ABB, 10 bin metrekarelik bir alanda 14 dükkan ve 235 metrekarelik soğuk hava deposunun yenilenmesinin ardından esnafın daha hijyenik, konforlu ve modern bir tesise kavuştuğunu belirtti. 

ABB BALIK HALİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

ABB, hayata geçirdiği projelerle Başkent Ankara esnafının yanında olduklarını bildirirken Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde bulunan “Balık Hali”ni sıfırdan inşa ettiklerini bu çerçevede balık sezonunun açılmasıyla birlikte satışlarına daha hijyenik ve sağlıklı koşullarda devam edileceğinin altını çizdi. 

Balıkçı esnafı, ekonomik koşulların ağır geçmesine rağmen hem satışlardan hem de yeni yerlerinden memnun olduklarını belirtirken balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için dükkanlara kendilerine ait soğuk hava depoları da yapıldığı belirtildi. Öte yandan alanda 46 araçlık da bir otopark inşa edildiği de öğrenildi.

ANKARA BALIK HALİ'NDE ŞOKLAMA TESİSLERİ VE SOSYAL ALANLAR BULUNUYOR

Yenilenen Balık Hali hakkında açıklamalara yapan ABB Toptancı Hal Şube Müdürü Fatih Aydemir, “Ankara Toptancı Balık Hali’nde daha önce baraka olarak faaliyet gösteren yerler, 2022 yılında yıkılarak modern bir şekilde inşa edilerek, Ankara halkının hizmetine sunuldu. Balık halinde 15 iş yeri bulunuyor. 

Bu iş yerleri içerisinde soğuk hava depoları, şoklama tesisleri ve sosyal alanlar bulunuyor. Hale gelen tüm ürünler veteriner kontrolünden geçtikten sonra Ankara halkının tüketimine sunuluyor. Halde kaliteli ve taze balık satılıyor” dedi.  Toptancı Hali’nin esnafı, Balık Hali’nin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek çalışmalar için de teşekkür etti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 ilde alarm verildi sarı kod geçildi! Çığ buzlanma ve don hepsi aynı anda görülecek ekipler alarmda

14 ilde alarm verildi sarı kod geçildi! Çığ buzlanma ve don hepsi aynı anda görülecek ekipler alarmda