Ankara barajlarındaki aktif kullanılabilir su oranı yüzde 10 sınırına dayandı!

Başkentliler uzun süredir barajların yolmasına yarayacak yağışları bekleniyor. Ancak artış gösteren hava sıcaklığı sebebi ile barajların doluluk oranı hızla düşüyor. Barajların son aktif kullanılabilir oranı yüzde 10 seviyesine dayandı.

Ankara barajlarındaki aktif kullanılabilir su oranı yüzde 10 sınırına dayandı!

Başkentte son aylarda mevsim normallerinin üzerinde görülen sıcaklıklar, barajların doluluk oranı üzerinde olumsuz bir etki yapıyor. Barajlardaki aktif su kullanım oranı hızla düşüyor.

Vatandaşlar barajların kritik seviyeden kurtulması için gözlerini yağışlara çevirdi. Ancak Ankara'da uzun süredir barajlara etki edecek bir yağış görülmedi. Meteoroloji'nin verilerine göre önümüzdeki 7 günlük periyotta da yağış görülmediği gibi sıcaklıklar 33 derecenin üzerinde olacak.

23 TEMMUZ'DA KULLANILABİLİR ORAN YÜZDE 12 İDİ

ASKİ'nin web sitesi üzerinden güncel olarak derlediği rakamlara göre Ankara'da aktif kullanılabilir su yüzdesi yüzde 10,13'e kadar düştü. 1 Ağustos tarihinde kullanılabilir oran yüzde 10,84, 23 Temmuz'da ise yüzde 12 idi.

Ankara barajlarındaki aktif kullanılabilir su oranı yüzde 10 sınırına dayandı!

Ege bölgesindeki pek çok ilde barajlarda su oranı çok azalınca gece-gündüz su kesintisi uygulaması başladı. Ankara'da henüz su tasarrufu konusunda saatler süren su kesintisi uygulaması bulunmuyor. Ancak ABB, geçtiğimiz aylarda kullanım miktarına göre faturalandırma yaparak vatandaşların suları daha tedbirli kullanması için 0-15 metreküp arasında su kullananlara yüzde 10 indirim yapacağını duyurmuştu.

ASKİ'nin güncellediği rakamlara göre en fazla su çekimi Çamlıdere Barajı'ndan 613 bin metreküp ile gerçekleşiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER