Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olmasına ek olarak yağışların da istenilen seviyede olmaması başta Ankara olmak üzere pek çok ilimizde su sıkıntısını gündeme getirdi. Geçtiğimiz ay sonunda yüzde 8,52 olan baraj doluluk oranı yüzde 5,88'e kadar düştü.
ASKİ açıkladığı rakamlarda aktif kullanılabilir su miktarının 82.132.000 metreküp olduğunu ifade etti. Bu rakam geçen sene aynı gün 395.198.000 metreküp olarak açıklanmıştı.
Su kullanılabilir oranı ise geçen sene yüzde 28,30 iken bu yıl yüzde 5,88'e kadar geriledi.

SUSUZLUK TEHDİDİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) suların tasarruflu kullanılması konusunda sürekli uyarılarını tekrar etmeye devam ediyor. Barajlarda kalan kullanılabilir içme suyunun her geçen gün azalması susuzluk sorununun daha da büyümesine neden oluyor. Başkentliler gözlerini bir an önce gelecek yağışlara çevirmiş durumda!

Meteoroloji'nin aktardığı habere göre sıcaklıklar Ankara'da da hafta sonu hızla düşecek. Ancak önümüzdeki 1 hafta boyunca yağmur yağmayacak.