ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama! Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama! Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” sloganıyla başladığı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı görevini sürdüren Yavaş, Yenimahalle Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama! Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhuriyet Hak Partisi'nden (CHP) yeniden aday gösterilen Mansur Yavaş, Yenimahalle ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri çalışmalarını sürdüren ABB Başkanı ve başkan adayı Yavaş, Keçiören ve Kahramankazan’ın ardından Yenimahalle ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açtı. 

CHP’nin Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ile birlikte yerel seçim çalışmalarının yürütüleceği SKM açılışında ABB Başkanı Yavaş, “Belediyeciliği öğreteceğiz demiştik. Belediyenin betondan plastikten ibaret olmadığını, içinde insan olmayan hiçbir projenin belediye yönetiminde yer almadığını yüzlerce defa söyledik. Önce insan için varız” dedi.

“SİZLERDEN ALDIĞIMIZ PARAYI HARCIYORSAK HESAP VERMEK ZORUNDAYIZ”  

SKM açılında konuşan Yavaş, “Sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermeliyiz” diyerek, Ankara’yı yönetirken ortak akılla hareket ettiklerini söyledi. Açıklamasına devam eden ABB Başkanı Yavaş, ‘’Harcanan her kuruşun hesabı veriliyorsa, sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermek zorundayız. Ödeyen karar verir diye bir kural vardır. Paranın sahibi sizsiniz. 

Sizlere sormadan tek başımıza biz yaptık oldu deme lüksümüz yok. Bütçemizi hazırlarken sizlere soruyoruz. Yerel yöneticilerle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 4 binden fazla ihalenin internetten canlı yayınlandığını belirterek şeffaf bir anlayışla yönetimde olduğunu belirten Yavaş, “Belediye meclis toplantılarımız canlı yayınlanıyor. Sayıştay raporlarımız, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sizler adına harcanın paranın kuruşuna kadar nereye harcandığını görüyorsunuz. Gerçek belediyecilik budur. Ben hesabımı yarın şurada burada veririm demek değil. Bu dünyada hesabını vereceksiniz. Başkasının parasını harcıyorsunuz” dedi.

“ANKARA HALKI NE İSTİYORSA ORAYA PARA HARCADIK”

ABB Başkanı ve Başkan adayı Yavaş, “Alışmışlar çılgın proje, çılgın proje diyerek Ankara halkının tertemiz parasını çöp projelere harcamaya. Çılgın projemiz falan yok. Nerede ne ihtiyaç varsa Ankara halkı ne istiyorsa biz oraya paralarımızı harcamak durumundayız. “Polatlı’ya, Elmadağ’a, Akyurt’a su getiriyoruz. Bir an için düşünün evinizde iki saat su akmasa nasıl tedirgin olursunuz. Oralarda yıllarca susuzluk çektiler. Kalitesiz sularla idare ettiler. Polatlı’ya götürdüğümüz su inşallah bu ayın ortalarında ulaşacak. Şu anda 9. kilometrede. 2 buçuk milyarlık yatırım yapıyoruz. Ne yaptı diye soruyorlar bundan daha büyük proje olur mu” ifadelerini kullandı. 

Yavaş, “En az bizden öncekiler kadar asfalt yaptık, kavşak, kaldırım yaptık. Bunları belediyecilikten saymıyoruz. Nasıl seçildikten sonra rozetsiz olduysak aynı zamanda reklama da para harcamadık. Bir belediye başkanı reklama para harcıyorsa bunu kendisi için harcıyordur. Ben halkın parasını reklama da harcamayı zul görüyorum. Çünkü bunlar fen işlerinin yapacağı projelerdir. Asıl proje üretimi artırmak; kırsal kalkınma desteklerimiz en ücra köşelere kadar ulaşıyor” şeklinde konuştu.        
“EMEKLİLERE 6 AYDIR DESTEK OLUYORUZ”

Kapı kapı dolaşarak paketlerle yapılan sosyal yardımlara Başkent Kart ile son verdiklerini belirten Yavaş, rakibinin “Vatandaşın parasını vatandaşa dağıtıyor” sözlerine ilişkin şu cevabı verdi: “Elbette ne olacaktı? Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık? Tabii ki vatandaşa, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ve şu ana kadar sosyal destekte Türkiye’de bir numarayız. İstanbul adayları da biz de emekliye 2 bin 500 lira vereceğiz diyor, Ankara adayı da 5 bine çıkardı. 6 aydır aklınız neredeydi? 6 aydır bu insanlar ne yer ne içer düşünmediniz mi? Emeklilerin durumunu da yeni keşfettiler” şeklinde konuştu.

Yavaş, Keçiören’de 50 bin kişiye sosyal destekte bulunduklarını belirterek, “Keçiören Belediyesi 2022 yılında yüzde 4 oranında sosyal desteğe yatırmış 10 milyon lira. Bunun da 3 milyonunu harcamış. Biz 3 yıldır protein yardımı yapıyoruz ya ‘Ne var onda ben but veriyorum’ demiş. 2 bin 12 kişiye yardımcı olmuşlar. 10 milyon paranın 7 buçuğunu çılgın projelerine harcamışlar. Halbuki biz Keçiören’de 50 bin kişiye destek oluyoruz. Eğer siz kendi ilçenizde 50 bin kadar sosyal desteğe ihtiyacı olan insandan haberdar değilseniz kusura bakmayın belediyecilik anlayışımız arasında dağlar kadar fark var” dedi.

Kentin çeşitli noktalarında çorba dağıtımı yaptıklarını söyleyen Yavaş, “Zaman zaman bununla da dalga geçiyorlardı. İstanbul’da da çorba dağıtmaya karar vermiş aday. Yaptığımız projelerin birçoğunu kopyalamaya başladılar. Yine İstanbul’da hanımefendiler istediği yerde inecekmiş, Ankara’da 3 yıldır iniyor” diye konuştu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiörengücü son dakika golü ile Boluspor'a mağlup oldu

Ankara Keçiörengücü son dakika golü ile Boluspor'a mağlup oldu