ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre ilçelere ücretsiz kent gezileri düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre ilçelere ücretsiz kent gezileri düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre ilçelere vatandaşları ücretsiz bir şekilde gezmeye götürdüğü hizmeti ile ilgili bilgiler paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre ilçelere ücretsiz kent gezileri düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı önemli sosyal hizmetlerden birisi olan ücretsiz kent gezileri ile ilgili belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yeni bir açıklama daha yapıldı.

Edinilen bilgiye göre 25 ilçesi bulunan Ankara'nın merkezinde gidilen önemli yerler ve merkeze uzak ilçelere yönelik yapılan kent gezilerine on binlerce vatandaşın başvurduğu öğrenildi. Temel amacı imkan bulamadığı için Başkent Ankara'nın en çok ziyaret edilen yerleri ve  uzak ilçelere yönelik turistik geziler yapamayan vatandaşlara ulaşım konusunda destek olmak ve gidilen yerlerde esnafların ekonomilerine katkı sağlamak olan projeye vatandaşların yoğun ilgi gösteriyor.

ÜCRETSİZ KENT GEZİLERİNE KATILMAK İSTEYENLERİN NE YAPMASI GEREKİYOR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme paylaşımında “Kent tanıtımına katkıda bulunmak ve yerel esnafın ekonomisini canlandırmak amacıyla çevre ilçelere ücretsiz düzenlediğimiz kent gezilerimize devam ediyoruz” denilirken 2021-2023 yılında şehirde yaşayan toplam 66 bin vatandaşın bu gezilere katılım sağladığı ifade edildi.

Bu haber sonrasında bu faydalı hizmetten yararlanmak isteyen ve Ankara'nın merkez bölgelerine ve uzak ilçelerine seyahat ederek o yerlerdeki önemli yerleri görmek isteyen vatandaşlar Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden bireysel başvuru yapabilirler. Toplu bir şekilde bu geziler için yer ayırtmak isteyen vatandaşlar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na dilekçe vererek işlemlerini tamamlayabilirler.

VATANDAŞLAR HANGİ İLÇELERE GİDEBİLİRLER?

Yapılan paylaşımı ilk defa gören vatandaşlar ise bu hizmet aracılığı ile hangi ilçelere gezmeye gidebileceğini merak etmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın resmi web sitesinde yapılan açıklamalarda ise ilçe sakinlerinin “Ankara merkez, Nallıhan, Bala, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ" ilçelerine ücretsiz bir şekilde düzenlenen kent gezileri kapsamında gidebilecekleri belirtildi.

Söz konusu paylaşımın ardından bu hizmete gösterilen ilgilinin artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir?