ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların KPSS sınav ücretini karşılayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların KPSS sınav ücretini karşılayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi benimsediğini ifade ettiği sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında önemli bir adım attı. Belediye tarafından yapılan paylaşımda sosyal yardım alan ailelerden Engelli Kamu Personeli Sınavı'na (EKPSS) girecek olanların sınav ücretini karşılayacağını duyurdu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların KPSS sınav ücretini karşılayacak!

Mansur Yavaş başkanlığında çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli ve anlamlı bir destek duyurusu yapıldı. Özellikle pandemi döneminde ihtiyaç sahibi Ankaralılara yönelik destek ödemeleri ve yardımlar yapması ile bilinen ABB yönetimi ihtiyaç sahibi kişilere yönelik yeni bir ödeme yapılacağını açıkladı.

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ ALAN ENGELLİ VATANDAŞLARA ABB'DEN JEST

Söz konusu ödemenin kimleri kapsayacağını ve hangi şekilde olacağını anlatan ABB, yardımın, sosyal yardım ödemesi alan ailelerden önümüzdeki dönemde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) giriş ücretini karşılama olduğunu duyurdu. Daha önceki dönemlerde yine aynı şekilde ihtiyaç sahibi ailelerden YKS ve LGS gibi sınavlara girenlerin sınav ücretlerini karşılayan ABB yapılan açıklamada ödemeden nasıl yararlanılacağının detaylarını da aktardı.

ABB tarafından yapılan açıklamaya göre bu destekten yararlanmak isteyenlerin 45 yaşını aşmamış olması gerekiyor. Ayrıca gerekli şartları sağlayan vatandaşların https://forms.ankara.bel.tr./ekpss2024 adresi üzerinden karşılarına çıkan formu doldurmaları isteniyor. 29 Şubat'a kadar vatandaşların başvuru yapabileceği duyuruda vurgulanan bir diğer husus oldu.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Yapılan destek ödemesinin ardından bir diğer hatırlatılması gereken konu sınavın ne zaman yapılacağı şeklinde oldu. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yapılan duyuruda EKPSS sınavının 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alves Kablo halka arz tarihleri belli oldu mu, kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var?

Alves Kablo halka arz tarihleri belli oldu mu, kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var?