Ankara Büyükşehir Belediyesi gençleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi” kapsamında farklı branşlardaki meslek edindirme kurslarıyla Başkentliler, geleceğin mesleklerine hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gençleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor

ANKARA (İHA) - Başkent Ankara'da eğitim programlarına hız kesmeden devam ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından düzenlenen “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi” kapsamında farklı branşlardaki meslek edindirme kurslarıyla Başkentlileri geleceğin mesleklerine hazırlıyor.

ABB, “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi” kapsamında kadınların, dezavantajlı bireylerin ve iş hayatında aktif olmayanların öncelendiği Avrupa Birliği destekli projede, öğrenciler alanında uzman eğitimciler tarafından Android Mobil Programlama, Web Güvenliği ve Log Kayıt Analizi (Siber Güvenlik), Güneş Panelleri Bakım Onarım ve Montajı, Dron Pilotluğu Eğitimi (İHA), Enerji Yöneticiliği, Dijital Reklamcılık ve 3D Grafik Animasyon branşlarında eğitim alıyor.

ABB GENÇLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİNE HAZIRLIYOR

Son olarak 29 kadının katılımıyla Dijital Pazarlama eğitimi tamamlanırken, Dron Pilotluğu teorik eğitimini tamamlayan 25 öğrenci ise ilk uygulamalı dron uçuşunu gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gençleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor

İş gücündeki dijital ve teknolojik dönüşüme uygun olarak becerilerin geliştirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliğin artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında 29 kadın öğrenci 44 saat süren Dijital Pazarlama eğitimini tamamladı. Dron Pilotluğu Eğitimi alan 25 öğrenci ise 36 saat süren teorik eğitimin ardından pratik eğitimlerine başladı. 204 saat sürecek pratik eğitiminin ardından öğrenciler İHA-1 Ticari Pilot lisansına sahip olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER